Diplomat european, dezvăluiri șocante! Va folosi Rusia armele nucleare?

Markus Ederer, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Rusia, a demascat recent intențiile lui Vladimir Putin cu privire la folosirea armei ucleare într-un mod “tactic” în scopul dezamorsării conflictului iscat de invadarea Ucrainei. De asemenea, oficialul a precizat că este, de fapt, vorba despre faptul că Putin vrea să arăte că, în cazul în care Ucraina va progresa, armele nucleare sunt o opţiune.

„În anumite cercuri există o dezbatere despre folosirea armelor nucleare tactice. Nu este vorba despre un “Armaghedon” nuclear, ci de a arăta că, dacă inamicul continuă să progreseze, armele nucleare sunt o opţiune. Deși UE nu are agenţi de informaţii care să poată furniza astfel de date, a existat o schimbare în formularea strategiei de securitate a Rusiei.

Un dispozitiv nuclear poate fi utilizat pentru a opri un atac convenţional împotriva Rusiei. Este o doctrină a escaladării pentru dezamorsarea conflictului. Nu ştiu dacă vor fi folosite arme nucleare, nu spun asta îndeosebi acum în contextul actual.”, a afirmat diplomatul european.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.