Directivă șoc a UE! Ce se întâmplă cu mașinile mai vechi de 15 ani?

0

Directivă șoc a UE! Ce se întâmplă cu mașinile mai vechi de 15 ani?

Uniunea Europeană a demarat programul „Green Deal”, prin care și-a propus implementarea mai multor ținte ambițioase de reducere a poluării. Printre măsuri sunt vizate și mașinile mai vechi de 15 ani care ar putea fi trimise direct la casat. Concret, în curând, orice reparație a acestor autoturisme în service-uri ar putea fi interzisă.

CITEȘTE ȘI: DOLIU IMENS ÎN MEDIUL DE AFACERI ARGEȘEAN! A MURIT UN NUME EMBLEMATIC!

Oficialii transmit că este o modalitate sigură prin care poți reduce poluarea însă, cetățenii susțin că nu toți au banii necesari să își schimbe mașinile. Și patronii de service-uri se plâng că vor avea mai puțini clienți.

Concret, măsurile ar urma să fie implementate începând cu anul 2045, dacă proiectul european va trece şi va deveni lege. Mașinile echipate cu motoare termice, care au o vechime mai mare de 15 ani, vor purta denumirea de „vehicule reziduale”. Odată introdusă în aceasta categorie, mașinile cu defecțiuni majore nu vor mai putea fi reparate, mecanicii nemaiavând acest drept.  La categoria avarie majoră intră defecțiuni survenite la: motor, transmisie, sistemul de frânare și sistemul de direcție.

În prezent, statele membre UE sunt în proces de elaborare a unei noi legislații pentru a atinge acest obiectiv și pentru a realiza neutralitatea climatică a UE până în 2050.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata