Directorii de școli- cercetați discipinar dacă nu fac acest lucru! Anunțul ministrului Educației!

0

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a transmis în această dimineață un mesaj ferm adresat directorilor de şcoli şi grădinițe care au înștiințat părinţii că nu vor putea fi alături de copii în prima zi de şcoală. bNemulțumirile părinților au pornit de la mesajele primite din partea unităților școlare unde își duc care specificau faptul că nu au acces în interior cu copiii în prima zi de școală.

„Încă de vineri am precizat foarte clar în tot sistemul naţional de învățământ, în toate grădinițele şi școlile. Este o dispoziție de ministru, nu este o rugăminte. Directorii care nu primesc bunicii şi părinţii alături de elevi vor fi cercetați disciplinar. Acei directori care nu cred că îşi vor permite să nu respecte o dispoziție de ministru vor intra automat în cercetare disciplinară.

După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria începerii școlilor va putea fi împărtășită şi de bunici şi părinți.

Am convingerea că toţi directorii înțeleg importanța deschiderii către comunitate şi a implicării familiei în educația copiilor şi tinerilor încă din prima zi de şcoală. Nu e nimic de discutat. Școlile şi grădinițele vor fi deschise pentru părinţii şi bunicii care vor să-i însoțească pe copii în prima zi de şcoală. Mai ales pentru cei mici este permis accesul părinților şi în clase.”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata