Dispare un simbol din centrul Piteștiului! Decizie oficială!

0

„Laleaua galbenă” din fântâna de lângă Catedrala Sf. Gheorghe din centrul Piteștiul ar putea dispărea în perioada următoare, potrivit unui proiect care a fost aprobat de majoritatea consilierilor locali în ședința ordinară din această lună a Consiliului Local. În bugetul din acest an, administrația locală a inclus reabilitarea mai multor obiective din municipiu, printre acestea aflându-se și una dintre fântânile emblematice din zona centrală.

CITEȘTE ȘI: SUPORTERII FC ARGEȘ SABOTAȚI? BILETE VÂNDUTE EXCLUSIV PENTRU DINAMOVIȘTI!

Potrivit proiectului, se propune refacerea hidroizolațiilor și a termoizolațiilor, placarea cu granit, realizarea unui șanț subteran pentru accesul la bazine, montarea unui noi sistem pentru fântâna arteziană. De asemenea, „laleaua galbenă” ar urma să fie înlocuită cu un sistem „jet central palmier – salcie”.

Valoarea estimată a proiectului, se ridică la suma de 732.255 lei, din care 255.310 lei construcții + montaj, iar 380.800 lei ar urma să acopere utilajele, echipamentelele tehnologice și funcționale.

De precizat este faptul că proiectul a trecut după votul majorității Consiliului Local Pitești, aleșii PNL și USR abținându-se.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata