Dispute aprinse în Consiliul Local pe tema Casei Căsătoriilor

Consilierii locali s-au contrazis în ultima ședință din acest an pe tema clădirii cu caracter istoric aflate pe bulevardul Republicii care a fost scoasă recent la vânzare de către proprietarul acesteia. O parte dintre consilieri au propus ca aceasta să servească drept noul sediu al Casei Căsătoriilor, dar s-au lovit de refuzul edilului Tudor Pendiuc și colegii lor socialiști.

Consilierii Gigi Dinescu și Mișu Tudor au propus cumpărarea imobilului

Unul dintre argumentele pentru aprobarea proiectului de hotărâre al Consiliului Local pentru exercitarea dreptului de preemțiune a fost al lui Gigi Dinescu, care a susținut faptul că reabilitarea clădirii nu ar mai costa nimic deoarece imobilul a fost renovat în momentul în care a început funcționarea unui cazino.

Pe acest subiect a comentat și consilierul local Mișu Tudor criticând faptul că „este pentru a nu știu câta oară când nu ne exercităm dreptul de preemțiune. Prețul nu este foarte mare și locația este foarte bună pentru a muta Casa Căsătoriilor, dar s-a lovit de refuzul colegilor săi.

Primarul Tudor Pendiuc s-a impus de la bun început pentru ca proiectul să nu fie votat, astfel încât imobilul să nu fie cumpărat de către municipalitate argumentând că „nu putem muta Casa Căsătoriilor în acest imobil pentru că nu există locuri de parcare și suma de 400.000 de euro nu o avem”, moment în care majoritatea consilierilor locali nu i-au dat dreptate și au votat pentru ca imobilul să nu fie cumpărat.

Casa Căsătoriilor își păstrează sediul

Consilierii locali au luate decizia de a plăti chirie pentru vechiul sediu al Casei Căsătoriilor, care a fost retrocedat proprietarilor în anul 2005 prin decizia Înalei Curți de Justiție și Casație. Suma negociată de comisia constituită de către Consilul Local a fost de două mii de euro lunar pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2014.

Consilul Local a încercat în luna noiembrie cumpărarea imobilului aflat în strada Justiției, dar s-au lovit de prețul cerut de către proprietari. Consilierii erau dispuși să ofere până la 500.000 de euro, dar proprietarii au cerut dublu, iar din acest motiv s-a luat decizia închirierii clădirii.

Alex Vlad

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.