Distilerie ilegală – desființată de Poliție! Mii de litri de alcool – confiscați!

Mii de litri de alcool contrafăcut, zeci de kilograme de articole pirotehnice și sume importante de bani au fost ridicate de oamenii legii în urma perchezițiilor din această dimineață pentru desființarea unei distilerii de alcool ilegală. Mascații au descins încă de la primele primele ore la locuințele contrabandiștilor suspectați că din luna august au cumpărat, transportat alcool etilic, pe care ulterior l-au prelucrat și vândut în județul Argeș. Astfel, judiciariștii au ridicat produsele contrafăcute, dar și alte probe, iar în cursul zilei de astăzi urmează să fie duse mai multe persoane la audieri. În urma acestora, oamenii legii vor decide dacă cineva va fi reținut.

„În urma celor 22 de percheziții, efectuate în această dimineață, poliţiştii argeșeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, împreună cu inspectori vamali din cadrul Autorității Vamale Române, au descoperit și ridicat mii de litri de substanțe lichide alcoolice, sume mari de bani și articole pirotehnice. Mai multe persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri”

Percheziții în Pitești și alte șase localități din Argeș

„Perchezițiile, efectuate în localitățile Pitești, Poiana Lacului, Căteasca, Topoloveni, Bradu, Suseni și Moșoaia, s-au desfășurat pentru administrarea de probatoriu, într-un dosar privind sâvârșirea infracțiunilor de ,,producere de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare […] în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă”, respectiv ,,achiziționare de alcool etilic și de distilate în vrac de la alți furnizori decât antrepozitarii autorizați pentru producție sau expeditorii înregistrați de astfel de produse”, și ,,deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri”, conform art. 452 din Legea nr. 227/2015 – Codul fiscal.

Din cercetări, s-a stabilit că, începând cu luna august a anului curent, până în prezent, mai multe persoane fizice ar fi desfășurat, pe raza județului Argeș, activități de achiziționare, transport, deținere, prelucrare și vânzare alcool etilic și produse intermediare cu încălcarea prevederilor legale referitoare, printre altele, la autorizarea și plata unor taxe către bugetul de stat.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate aproximativ 5000 de litri de substanțe lichide alcoolice, ale căror caracteristici ce urmează a fi stabilite, aproape 80.000 de lei, 8.000 de euro și 50 de kg de articole pirotehnice. Mai multe persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri” potrivit IPJ Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.