Doar cu mortul pe masă primești loc de veci

Locurile de veci tind să devină un lux pentru unii piteșteni, dar și o oportunitate de îmbogățire pentru alții din cauza costurilor ridicate. Cu toate că se pot lovi de refuzul autorităților din cauza lipsei de locuri de veci, locuitorii din Pitești pot opta pentru a cumpăra de pe site-urile specializate pe vânzări.
Cererea mai mare decât oferta
Pentru că în continuare cererea este mai mare decât locurile disponibile, municipalitatea menține în vigoare regulamentul pentru atribuirea unui loc de veci adoptat în urmă cu mai mulţi ani. Conform acestuia, se poate obţine un loc de odihnă veşnică numai dacă ai mortul pe masă sau dacă poţi dovedi cu acte că trecerea în nefiinţă a unei rude este iminentă.
„Dacă omul are nevoie, găsim o soluţie, că doar nu o să-l lăsăm să stea omul cu mortul în casă. Concesionarea se face în continuare pe 25 sau pe 7 ani, iar tarifele sunt modice. La „Sfântul Gheorghe” costul este de 1080 de RON pe 25 de ani sau de 420 pe 7 ani. În Prundu şi la Găvana, tarifele sunt de 780 şi, respectiv, 270 de RON, iar pentru întreţinere mai percepem o taxă de 9 lei pe an/loc de veci. Problema este, în continuare, faptul că nu mai sunt atât de multe locuri libere. Per total oraş, nu cred că avem mai mult de 1.500. Cel mai mult încercăm să direcţionăm spre noul cimitir din Găvana, mai ales pe cei din partea de Nord a oraşului şi doar dacă mortul e de prin centru acceptăm la „Sfântul Gheorghe”, unde mai sunt doar câteva sute de locuri libere. Încercăm să respectăm şi nişte repartizări pe zonă”, spune Dumitru Cârstea, directorul Serviciului Administraţia Cimitirelor din Primăria Piteşti.

Locuri de veci pe Mercador.ro
Pentru a cumpăra un loc de veci, doritorul trebuie să se asigure că are banii necesari din cauză că prețul poate depăși peste 2.500 de euro, dar dacă are un pic de noroc poate „scăpa” cu mai puțin. Fie din lipsa de bani, fie că dețin mai multe locuri destinate somnului de veci, piteștenii care optează să își pună spre vânzare locurile de veci o fac la prețuri mai mari decât o face municipalitatea. Spre exemplu, o persoană a pus la vânzare un loc de veci cu două locuri în cimitirul din Găvana la suma de 2.500 de euro sau o alta a ales să cedeze dreptul pentru doar 700 de euro.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.