Doctorița șpăgară de la SJU Pitești rămâne după gratii! Ce au decis judecătorii?

0

Doctorul Liliana Berca rămâne în spatele gratiilor, potrivit unei decizii luate de magistrații de la Tribunalul Argeș. Procurorul care se ocupă de dosarul în care medicul de la Spitalul Județean Pitești este acuzat că a luat mită de la pacienți în repetate rânduri a cerut prelungirea arestului preventiv, iar judecărorii au acceptat cererea în cursul zilei de ieri.

„În baza art.236 alin.1 C.pr.pen., admite propunerea formulată de Ministerului Public, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. În temeiul art.236 alin.1 şi 2 C.pr.pen. rap. la art.234 C.pr.pen., art.235 C.pr.pen. şi art.223 alin.2 C.pr.pen, prelungeşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpata B.L.I., pe o perioada de 30 de zile, începând cu data de 10.12.2022 şi până la data de 08.01.2023, inclusiv. În baza art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată la data de 28.11.2022, la Tribunalul Argeş – Secţia penală, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei” se arată în decizia judecătorilor.

Reamintim faptul că în urmă cu trei săptămâni au avut loc două percheziții la Spitalul Județean Pitești, medicul diabetolog fiind acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și dare de mită. Până în prezent, din probatoriul administrat, rezultă că medicul a primit de la un număr de cel puțin 20 de persoane, având calitatea de pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani sau bunuri, în legătura cu exercitarea actului medical.

Aceasta nu este la prima abatere când a cerut favoruri în schimbul banilor, Liliana Berca având la activ o condamnare de trei ani cu suspendare pentru fapte similare. Doctorița a fost acuzată că a primit diverse „cadouri” din partea pacienților precum cafea, alcool, parfumuri, țigări sau cutii de bomboane în perioada în care a lucrat la Casa Județeană de Pensii Olt pentru a pensiona sute de persoane.

Liliana Berca a a fost arestată preventiv în cursul anului 2010 după ce a fost prinsă în flagrant când primea mită și a stat în spatele gratiilor timp de aproape o lună. După patru ani de procese, magistrații de la Tribunalul Olt au decis să o condamne la trei ani de închisoare cu suspedare, dar și o serie de obligații.

 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata