Doi minori reținuți pentru amenințări teroriste. Numărul de telefon după care alarmau autoritățile a fost localizat în Argeș

Doi minori au fost reținuți de polițiști, după ce au fost acuzați de infracțiuni de amenințare teroristă și complicitate la amenințare teroristă. Este vorba despre doi tineri, unul de 15 ani din București, iar cel de-al doilea de 16 ani din Buzău. Adolescenții au sunat la Aeroportul Otopeni și la mai multe secții de poliție, ascunzându-și identitatea cu ajutorul unor dispozitive informatice, și anunțau plasarea unor bombe. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a fost desfășurată de către procurorii DIICOT Pitești, după ce numărul de telefon, după care tinerii au apelat la aeroportul din București pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile, a fost localizat în Argeș.

„Inculpații fac parte dintr-un grup de tineri care și-au făcut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicații informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi și unități de poliție pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile și pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și pentru apelarea unor persone fizice și juridice pentru a face diverse farse. Totodată au inițiat mai multe apeluri telefonice către secții de poliție din Capitală pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și către mai multe societăți comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceștia intraseră în diverse conflicte.”, informează DIICOT.

Reamintim că polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ, au efectuat joi, 4 iunie, activităţi procedurale de predare/ridicare de obiecte și înscrisuri, precum şi punere în executare a unor mandate de aducere în cadrul unui dosar de terorism.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie 2019 – martie 2020, 9 persoane, majoritatea minori, din județele Dâmbovița, Neamț, Buzău, Constanța și din București, ar fi mai inițiat apeluri având ca scop amenințarea și intimidarea populației, prin producerea unui eveniment cu puternic impact psihologic.

Foto: descriptiv.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.