Doi polițiști călcați de mașină! Ce a pățit șoferul?

Ieri, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, în baza delegării din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, iar după administrarea probatoriului, procurorul de caz a dispus reținerea pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 de ore, a unui bărbat de 34 de ani, din Poiana Lacului. Ulterior, în această dimineață, bărbatul a fost prezentat, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, în fața instanței, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

În ziua de 24 aprilie, în jurul orei 16.00, un echipaj, format din doi polițiști, din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, în timp ce se afla în exercitatea atribuțiilor de serviciu efectuând activități specifice de control rutier, pe raza comunei Poiana Lacului, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, de 34 de ani, din comuna Poiana Lacului.

Bărbatul a refuzat să prezinte polițiștilor documentele personale și ale autoturismului, efectuând manevra de mers înapoi și, ulterior, a demarat în viteză, cu intenția de a sustrage controlului. În timpul acestor manevre, conducătorul auto a călcat cu roata mașinii pe unul dintre polițiști și l-a acroșat cu autoturismul pe celălalt polițist.

În urma evenimentului, persoanele implicate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.Ulterior, bărbatul a fost identificat, iar din verificările efectuate de polițiști, s-a constatat că acesta figura cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, faptă prev. și ped. de art. 335 alin.(2) din Codul Penal.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.