Doi tineri arestați! Acuzați de răpirea unui copil!

Un tânăr de 28 ani și un minor de 15 ani au fost reținuți de oamenii legii piteșteni după ce în cursul săptămânii trecute au răpit din parcarea unui bloc din cartierul Găvana o fată de 15 ani. Din primele informații, minora, care face parte dintr-o familie de rromi, ar fi fost promisă pentru căsătorie unei alte familii din aceeași etnie și au existat unele neînțelegeri asupra „prețului” pentru finalizarea căsătoriei cu un băiat de 28 ani.

Viitorul „ginere” nu a mai ținut cont de nemulțumiri, iar în cursul serii a plecat cu minorul de 15 ani și au răpit-o pe fată din parcarea unui bloc din cartierul Găvana. Ulterior, după ce a fost emisă alerta răpire copil, aceștia au decis să o aducă înpoi la Pitești și minora a fost preluată de un echipaj al Poliției. Tinerii au fost duși la audieri, iar după administarea probatoriului, cei doi au fost reținuți în cursul zilei de ieri pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

„În ziua de 02 mai a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, și au reținut un minor de 15 ani și un bărbat de 28 de ani, ambii din Bascov.

În urma administrării probatoriului s-a stabilit că cei doi ar fi lipsit de libertate o minoră de 15 ani, din Pitești, în ziua de 28.04.2022.

Reamintim că la data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 11:00, s-a declanșat mecanismul ,,Alertă – răpire copil”, ca urmare a faptului că din cercetări s-a stabilit faptul că minora, în timp ce se afla în zona parcării unui bloc de locuințe din municipiul Pitești, b-dul Nicolae Bălcescu, a fost luată cu forța de persoane necunoscute și introdusă într-un autoturism, după care s-ar fi deplasat în direcția Bascov.

Ulterior, minora a fost identificată, fără să fi suferit leziuni.

În cursul zilei de 02 mai a.c., după administrarea probatoriului, minorul și bărbatul în cauză au fost reținuți, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.

Aspecte legale:

Infracțiunea de de lipsire de libertate în mod ilegal este prevăzută la articolul 205 din Codul Penal, la capitolul Infracțiuni contra libertății persoanei.

La aliniatul 3 al articolului menționat, este prevăzut faptul că ,,dacă fapta este săvârşită: de către o persoană înarmată, asupra unui minor, sau punând în pericol sănătatea sau viaţa victimei, pedeapsa este închisoarea cuprinsă între 3 şi 10 ani.”

De asemenea, tentativa se pedepsește” transmite IPJ Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.