Doliu imens! Un celebru medic argeșean s-a stins din viață!
Doliu imens în sistemul sanitar din întreaga țară. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit la vârsta de 73 de ani, după o boală pulmonară gravă.
Anunțul că profesorul Gheorghe Mencinicopschi s-a stins din viață a fost făcut ieri, de Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii de magiun de la Topoloveni. „Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit la un spital din Capitală, la 73 de ani, era internat de mai multe zile cu o boală gravă la plămâni.
Am aflat de la familie această veste. El a suferit foarte mult după ce a ieșit din închisoare.Eu consider că a fost o mare nedreptate. Activitatea științifică a unui om nu are nimic de-a face cu justiția de la un anumit moment, i s-a luat calitatea de Doctor Honoris Causa, să i se dea înapoi post-mortem. Se eliberase acum 3-4 ani, ceva de genul, a venit foarte, foarte slăbit și cu mari probleme de sănătate de acolo, din închisoare.Nici nu a mai avut ieșiri publice de atunci, cred că a mai ieșit o singură dată. Rudele n-au spus încă unde pot merge oamenii să-și ia la revedere, dar știu ca va fi înmormântat în locul său de baștină, în localitatea Domnești, județul Argeș, lângă părinții dânsului.”, a declarat Bibiana Stanciulov.
„Drum lin, Gheorghe Mencinicopschi! Cercetatorul științific care a vegheat 42 ani la sănătatea alimentară a poporului român, a trecut prin momente de cumpănă, după ce sănătatea i-a fost grav afectată în Penitenciarul Rahova”, se arată și în postarea de pe pagina de Facebook a Electrecord.
Cine este prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi
Cercetătorul ştiinţific Gheorghe Mencinicopschi s-a născut pe 1 mai 1949 în comuna Domnești, județul Argeș. Biolog, biochimist și cercetător român, Gheorghe Mencinicopschi a fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, o personalitate activă din domeniul alimentației din România.
Prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a elaborat tratate de specialitate în domeniul alimentului, alimentației, nutriției umane, biotehnologiei, publicând peste trei sute de lucrări științifice în țară și străinătate.
A fost cercetător științific principal gr. 1 la Institutul de Cercetări Alimentare, București și profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universității de Științe Agricole și Medicina Veterinară București. A avut o activitate științifică în domenii ca: bioindustrie, biotehnologie alimentară, tehnologie alimentară și nutriție umană. Deține 23 brevete de invenții.