Doliu imens! Un celebru medic argeșean s-a stins din viață!

0

Doliu imens în sistemul sanitar din întreaga țară. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit la vârsta de 73 de ani, după o boală pulmonară gravă.

Anunțul că profesorul Gheorghe Mencinicopschi s-a stins din viață a fost făcut ieri, de Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii de magiun de la Topoloveni. „Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit la un spital din Capitală, la 73 de ani, era internat de mai multe zile cu o boală gravă la plămâni.

Am aflat de la familie această veste. El a suferit foarte mult după ce a ieșit din închisoare.Eu consider că a fost o mare nedreptate. Activitatea științifică a unui om nu are nimic de-a face cu justiția de la un anumit moment, i s-a luat calitatea de Doctor Honoris Causa, să i se dea înapoi post-mortem. Se eliberase acum 3-4 ani, ceva de genul, a venit foarte, foarte slăbit și cu mari probleme de sănătate de acolo, din închisoare.Nici nu a mai avut ieșiri publice de atunci, cred că a mai ieșit o singură dată. Rudele n-au spus încă unde pot merge oamenii să-și ia la revedere, dar știu ca va fi înmormântat în locul său de baștină, în localitatea Domnești, județul Argeș, lângă părinții dânsului.”, a declarat Bibiana Stanciulov.

Drum lin, Gheorghe Mencinicopschi! Cercetatorul științific care a vegheat 42 ani la sănătatea alimentară a poporului român, a trecut prin momente de cumpănă, după ce sănătatea i-a fost grav afectată în Penitenciarul Rahova”, se arată și în postarea de pe pagina de Facebook a Electrecord.

Cine este prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi

Cercetătorul ştiinţific Gheorghe Mencinicopschi s-a născut pe 1 mai 1949 în comuna Domnești, județul Argeș. Biolog, biochimist și cercetător român, Gheorghe Mencinicopschi a fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, o personalitate activă din domeniul alimentației din România.

Prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a elaborat tratate de specialitate în domeniul alimentului, alimentației, nutriției umane, biotehnologiei, publicând peste trei sute de lucrări științifice în țară și străinătate.

A fost cercetător științific principal gr. 1 la Institutul de Cercetări Alimentare, București și profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universității de Științe Agricole și Medicina Veterinară București. A avut o activitate științifică în domenii ca: bioindustrie, biotehnologie alimentară, tehnologie alimentară și nutriție umană. Deține 23 brevete de invenții.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata