Doliu în lumea artistică din România. S-a stins o mare stea!

0

Doliu în lumea artistică din România. S-a stins o mare stea!

Doliu imens în lumea coregrafiei după ce cunoscuta Adina Cezar s-a stins seara trecută din viață la vârsta de 82 ani. Anunțul a fost făcut de fiica acesteia. Laureată a numeroase premii şi deţinătoare a unor distincţii prestigioase, Adina Cezar este deplânsă de mii de persdoane de la aflarea tristei vești. Și Opera Națională din București și-a exprimat regretul și transmite condoleanțe.

CITEȘTE ȘI: CAMERE PENTRU ROVINIETĂ! AFLĂ LOCAȚIILE UNDE SUNT INSTALATE!

„Astăzi, draga mea mamă, Adina Cezar, a plecat în lumea îngerilor. A plecat în pace, înconjurată de cei dragi. Trupul său va fi aşezat la Biserica Sf. Stelian-Lucaci, iar serviciul funerar de înmormântare va fi unul privat, la Cimitirul Mănăstirii Cernica. Mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut cu gândurile lor în această perioadă dificilă.”, a scris Yvonne Toader (Cezar).

 „Astăzi, am aflat cu tristeţe de moartea neaşteptată a dnei Adina Cezar… Rămâne o stea călăuzitoare pentru toţi cei care ne amintim de ea, o iubim şi o onorăm. Dumnezeu să o odihnească în pace şi sincere condoleanţe familiei. Drum lin către stele.”, au transmis reprezentanții Operei Naţionale din Bucureşti.

Adina Cezar s-a născut la 22 mai 1941, în localitatea Călimăneşti şi a absolvit Liceul de Coregrafie din Bucureşti, făcându-și debutul în calitate de balerină la Opera Naţională Bucureşti, având prezenţe în spectacole şi turnee de anvergură, dar şi singură, un eveniment notabil fiind cooptarea sa în echipa care a prezentat în premieră mondială adaptarea coregrafică a piesei „Ciocanul fără stăpân” de Pierre Boulez. Treptat, a realizat coregrafii şi regii clasice şi moderne pentru Operele din Cluj, Bucureşti şi Constanţa, dar şi pentru teatrele de revistă, fiind apreciată pentru viziunea sa originală.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata