Doliu în lumea teatrului românesc! A murit un cunoscut actor!

Un cunoscut actor al teatrului românesc a încetat din viață seara trecută. Este vorba despre Remus Mărgineanu, în vârsta de 84 de ani iar anunțul a fost făcut, seara trecută, de Teatrul Naţional Craiova, pe pagina de Facebook.

„Primim o veste extrem de tristă astăzi: a încetat din viață actorul și profesorul REMUS MĂRGINEAN, societar de onoare al Naționalului craiovean. Domnului Mărginean îi datorăm înființarea școlii de teatru din Craiova. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în postarea Teatrului Naţional Craiova.

Pe lângă nenumăratele piese de teatru în care a jucat pe scena Teatrului Naţional din Craiova, cunosctul actor român a putut fi văzut şi în mai bine de 30 de filme, printre care Buzduganul cu trei peceți (1977), Pentru patrie (1978), Vlad Țepeș (1979),  Drumul oaselor (1980), Undeva în Est (1991) sau Păcatul (1992), potrivit Cinemagia. Ultimul film în care a putut fi văzut Remus Mărgineanu este Cardinalul (2019), povestea episcopului Iuliu Hossu şi a altor conducători ai Bisericii Greco-Catolice, arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet în anii ’50.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.