Donaţie de echipamente şi de aparatură medicală pentru Spitalul din Câmpulung

Parteneriatul dintre compania Holcim-România şi comunitatea locală din Muscel, parteneriat care se derulează prin intermediul Spitalului Municipal Câmpulung, îşi împlineşte un nou obiectiv. Ca şi până acum, este vorba de o donaţie de echipamente şi de aparatură medicală, respectiv două analizoare, o maşină automată de spălat instrumentar, trei electrocardiografe şi un monitor pacienţi.

Mai multe amănunte puteţi afla din tabelul următor:

DENUMIRE

ECHIPAMENT

TIP

LOC

AMPLASARE

VALOARE – lei

(exclusiv TVA)

Analizor automat de hematologie

DH 520

Laborator

84.150

Analizor cu pipetare electronică

Nephstar Protein

Laborator

14.850

Maşină automată de spălat instrumentar

Steelco DS 500

Bloc Operator

59.271

Electrocardiograf

 

SE 1201

Unitatea de Primiri Urgenţe

9.200

Electrocardiograf

 

SE 1201

Neurologie

9.200

Electrocardiograf

 

SE 1201

A.T.I.

9.200

Monitor pacient, cu accesorii

 

Contec

A.T.I.

                       8.400

TOTAL 

 

 

    194.271,00

TOTAL cu TVA inclus

 

 

231.182,49

Aşadar, valoarea totală a noii donaţii este de peste 50.000 de euro. Unele echipamente, precum maşina automată de spălat instrumentar, reprezintă o premieră în ceea ce priveşte dotarea spitalului, celelalte îmbunătăţesc sau completează resursele tehnice de intervenţie şi de acordare de servicii medicale.

În ceea ce priveşte analizoarele, acestea vor efectua investigaţii de specialitate extinse, atât pentru pacienţii internaţi, cât şi pentru cei trataţi în ambulatoriu sau de către medicii de familie. Foarte importante pentru secţiile beneficiare sunt cele trei electrocardiografe, asta ţinând cont de creşterea incidenţei afecţiunilor cardiace, dar şi de necesitatea asigurării de investigaţii prompte, mai ales în cazul bolnavilor nedeplasabili.

La fel este cazul monitorului pacient care a fost instalat în secţia A.T.I. (Anestezie şi Terapie Intensivă). Faţă de beneficiile aduse pacienţilor, trebuie remarcată şi contribuţia noilor dotări în ceea ce priveşte îmbunătăţirea nivelului de sănătate şi securitate în muncă a personalului medico-sanitar care le va utiliza.

“An de an, parteneriatul dintre Holcim România și Spitalul Municipal a rezultat în îmbunătățirea calității vieții pentru locuitorii din Câmpulung și zonă, plecând de la dorința comună de a face din sănătatea acestora o prioritate. Astfel, pentru că ne dorim să trăim într-o comunitate sănătoasă, sprijinim proiectele de modernizare a spitalului, prin dotarea acestuia cu echipamente medicale performante și sigure, care să acopere nevoile de analiză și tratament din mai multe arii de specialitate, este mesajul inginerului Cornel Banu, directorul Fabricii de Ciment Holcim Câmpulung.

Parteneriatul dintre Spitalul Municipal Câmpulung şi Holcim România durează de aproape 15 ani şi, dincolo de avantajele pentru pacienţi şi personalul medical, consolidează prezenţa unităţii noastre pe piaţa serviciilor medicale, sub toate aspectele: financiar, calitate, extinderea ofertei de prestaţii, etc.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.