Dosar penal la Dâmbovicioara! SC Lorena Karina Expres- şase persoane care munceau la negru

Începutul anului nu a schimbat cu nimic situaţia  în ceea ce priveşte  controalele şi amenzile aplicate de inspectorii de muncă ai ITM Argeş. Nimic nu i-a determinat pe patronii societăţilor comerciale să se sperie de dosarele penale şi să se conformeze în urma controalelor efectuate. Dovadă că, în luna ianuarie numărul persoanelor depistate fără forme legale a fost de 46, iar sancţiunile aplicate au depăşit cu mult suma de patru miliarde lei vechi.

Amenzi de peste patru miliarde lei vechi
În luna ianuarie inspectorii de muncă au făcut 361 de controale, în urma cărora au constatat mai multe deficienţe. Printre cele mai grave au fost munca la negru, neîncheierea unui contract în formă scrisă, încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte, nerespectarea măsurilor dispuse controlului anterior sau netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în REVISAL. Cele mai mari nereguli au fost găsite în domenii precum comerţ, transport, prelucrare lemn, croitorii, baruri, restaurante sau spălătorii auto.

Peste 500 de controale vor fi efectuate în februarie
În urma controalelor efectuate de inspectorii de muncă au fost aplicate 87 de sancţiuni, valoarea amenzilor aplicate ridicându-se la 460.300 lei. Cele mai multe nereguli s-au găsit la SC Lorena Karina Expres, din Dâmbovicioara. Aici au fost depistate şase persoane care munceau la negru şi s-a întocmit dosar penal. Deasemenea Anabimar Style Confectione din Băiculeşti şi Top Club Games din Piteşti au fost depistate cu câte patru persoane care nu aveau forme legale şi au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 40.000 lei fiecare. Totodată inspectorii ITM anunţă că în februarie au prognozat un număr de peste 500 de controale direcţionate cu precădere spre firme unde au fost sesizate nereguli, muncă la negru sau verificarea gradului de îndeplinire a măsurilor dispuse în urma controalelor.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.