Dosar penal pentru azilul groazei din Găvana! Ce alte nereguli au mai fost descoperite?

0

Un dosar penal pentru abuz în serviciu, amenzi, muncă la negru și beneficiari care nu au mai fost consultați de un medic de peste un an este deznodământul verificărilor din cursul zilei de miercuri de la azilul de bătrâni din cartierul piteștean Găvana. Prefectul Radu Perianu a anunțat că în urma controalelor s-au descoperit mai multe nereguli, iar inspectorii din comisia mixtă au aplicat mai multe sancțiuni pentru faptul că alimentele erau manipulate necorespunzător, angajații făceau mâncare deși exista un contract cu o firmă de catering sau pentru că una dintre persoanele care lucrează la centrul respectiv nu avea contract de muncă.

„Dosar penal deschis după controlul de urgență făcut miercuri la un centru pentru vârstnici! Decizia a fost luată de către reprezentanții Poliției Argeș care au coroborat datele obținute și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea prevăzută de articolul 297 Cod Penal, abuz în serviciu.

Inspectorii DSP au revenit ieri la locație și au fost surprinși să găsească angajații centrului în bucătărie în timp ce pregăteau mâncare: 40 de litri de ciorbă, piure de cartofi care li se servea cu mezeluri, orez cu lapte. Asta, deși, miercuri, reprezentanții centrului au declarat și arătat un contract cu o firmă de catering. Activitatea bucătăriei a fost suspendată.

A fost verificat și modul în care li se acordă asistență medicală oamenilor din centru. 22 de beneficiari sunt înscriși la un medic primar geriatrie gerontologie, 4 dintre ei nu au mai fost monitorizați din 2022! Acești oameni au foi de observație din care nu reiese o prescripție medicală.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au identificat o persoană care lucra la centru, fără forme legale. Amenda aplicată este de 20 de mii de lei. O altă sancțiune a fost dată pentru că un lucrător avea trasate sarcini pentru care nu avea pregătire. Valoarea amenzii este de 3500 lei. DSVSA a amendat societatea cu 1200 lei pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor” a anunțat prefectul Radu Perianu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata