Dosare penale pentru patronii unor firme din Argeș! Sute de metri cubi de lemn, confiscate!

0

Dosare penale pentru patronii unor firme din Argeș! Sute de metri cubi de lemn, confiscate! În perioada 03-12 februarie a.c., polițiștii argeșeni au desfășurat acțiuni individuale sau împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

CITEȘTE ȘI: HALUCINANT! ȘOFERUL UNUI MICROBUZ ȘCOLAR, BEAT LA VOLAN! A FUGIT DE POLIȚIE CU ELEVII ÎN MAȘINĂ!

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 87.500 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice și au fost aplicate măsuri complementare de confiscare pentru cantitatea de aproximativ 510 metri cubi de material lemnos (faptic) și 495,36 metri cubi (valoric – aproximativ 172.000 de lei), pentru care nu a putut fi justificată proveniența legală.
De asemenea, au fost întocmite și trei dosare penale, conform art. 107 și 109 din Legea 46/2008.
Acțiunile vor continua și în perioada următoare.

Societate cu activitate în domeniul silvic, sancționată

În data de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, au acționat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale în domeniul deținerii, prelucrării și comercializării de material lemnos, verificând activitatea unui agent comercial cu punct de lucru în comuna Dragoslavele.

În urma verificărilor efectuate, s-au constatat diferențe între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația S.U.M.A.L. 2.0 și stocurile faptice inventariate la data efectuării controlului. Ca urmare a abaterii constatate, reprezentantul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de 9,830 m.c. de lemn rotund rășinoase, a cărei valoare este de 2.486,99 de lei, a fost confiscată valoric.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata