Două finale decisive după victoria cu „găzarii”! FC Argeș versus Dinamo sau Oțelul Galați!

0

FC Argeș mai are de disputat două meciuri decisive pentru a rămâne în Liga I după victoria categorică de seara trecută cu Petrolul Ploiești. Piteștenii au reușit, după mult timp, să se impună în ultima etapă a sezonului regulat cu „găzarii”, astfel încât au evitat retrogradarea directă în liga secundă.

Ai poartă, n-ai poartă dai la… corner

În prima parte a meciului, piteștenii au făcut tot posibilul pentru a ataca și a se apăra. Fie că au atacat poarta adversă, fie că au șutat „după avioane” când ploieștenii se apropiau prea mult către poarta apărată de Micle, fie că dat direct în corner. Din fericire, majoritatea fazelor au fost contracarate de alb-violeți, astfel încât oaspeții nu au putut să marcheze.

Tofan și Calcan – sincronizare perfectă

Minutul 27 a fost momentul în care Costinel Tofan, căpitanul echipei alb-violete, a deschis scorul după o pasă bine plasată de Adreias Calcan. Ulterior, fotbaliștii oaspeți au pus presiune, au avut câteva atacuri periculoase către poarta apărată de Micle, dar fără succes. În restul primei reprize, ambele echipe au avut ocazii pe care nu le-au fructificat.

Doi „găzari” afară și două goluri din partea piteștenilor

Repriza a doua a fost mult mai intensă. În minutul 50, Irosibo ănscrie în poarta piteștenilor, dar golul este anul din cauza unui offside. Ulterior, Petrolul a rămas în decurs de circa 20 minute fără doi jucători după ce au primit cartonașe roșii. Moldoveanu și Irobiso au comis două greșeli criminale și au fost obligați să iasă de pe teren după ce arbitrul a fost nemilos și a decis ca cei doi să meargă pe bancă.

În acest timp, alb-violeții au profitat de ocazie și au atacat constant poarta ploieștenilor. În minutul  86, Jobello a dublat avantajul echipei alb-violete, iar după câteva minute,  Jakolis a marcat al treilea gol pentru piteșteni.

bogdan Argeș Vintilă „l-a adus pe Dumnezeu” pe teren

Bogdan Argeș Vintilă, antrenorul FC Argeș, a reușit ca în ultimul meci să îi determine pe stranierii și românii din lot să conclucreze. Deși, potrivit surselor noastre, regulamentul impus pentru jucători nu prea fost respectat de către elevii săi, de data aceasta a reușit să îi impulsionesze astfel încât „vulturii” să obțină victoria mult dorită de argeșeni. Spre exemplu, Arnold Garita a lăsat de la sine și a dat pse la momentul oportun, fără a mai face pe breazul fotbalist sau jucătoii care voiau să se afirme au lăsat orgoliul și au lăsat coechipieri să fructifice un gol din pozițiile în care se aflau.

Două meciuri decisive

FC Argeș urmează să întâlnească la barajul pentru retrogradare Dinamo sau Oțelul Galați. Echipa „câinilor” a fost o constantă în prima ligă fotbalistică din România, motiv pentru care vor trage tare penrtru a reveni. De asemenea, gălățenii au avut un parcurs bun, fiind în acest moment la egalitate de puncte cu Dinamo, dar în  dejavantaj de golaveraj. De precizat este faptul că CSA Steaua nu are drept de promovare în liga principală din cauza reglementărilor FRF, astfel încât piteștenii ar putea fi optimiști în meciurile de baraj.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata