Dr. Mihai Craiu: „Copilul nu primește profilactic antibiotice. Riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii”

Dr. Mihai Craiu a postat, pe o rețea socială, cât de grav poate fi pentru copiii infectați cu Covid tratamentul cu antibiotice. Acesta explică ce trebuie să facă părinții în momentul în care cei mici ai lor sunt testați pozitiv, dar asimptomatici. ”Un copil asimptomatic după contact cu un părinte bolnav COVID, nu primește profilactic antibiotice”.

Zeci de copii testați pozitiv în fiecare zi

„Conform regulamentului INSMC toți copiii ce au nevoie de internare sunt testati PCR. În vară vedeam un caz pozitiv la câteva zile, acum vedem unul la câteva ore. Deci am reușit!! Iresponsabilitatea unora, prostia altora si nerespectarea regulilor de către bună parte dintre noi „a împins” infecția cu noul coronavirus și la copii. Inclusiv la cei care stau continuu acasă, având comorbidități.

Din rațiuni etice nu voi vorbi despre cazuri. Încă nu… Încă sper să realizăm că riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii! Chiar dacă infecția cu SARS-CoV-2 evoluează ușor la majoritatea copiilor, cei având comorbiditați vor fi la fel de expuși riscurilor… ca și adulții ce au maladii similare.

Voi atrage atenția asupra unui scenariu ingrijorător. Deoarece mulți copii au părinții depistați COVID19, este important să știm ce trebuie făcut cu un copil ASIMPTOMATIC. Chiar dacă este testat pozitiv, copilul, asimptomatic sau având o formă minoră de boală, NU TREBUIE tratat „preventiv” cu nimic. Zice protocolul Societații Italiene de Infecții Pediatrice (cel mai nou, din țara UE unde chiar au fost mulți copii depistați).”

Copilul asimptomatic NU TREBUIE tratat „preventiv” cu nimic.

 „MESAJ DE LUAT ACASĂ: Un copil asimptomatic după contact cu un părinte bolnav, COVID, nu primește profilactic antibiotice. Este complet INTERZISĂ administrarea de azitromicină sau altele, mai ales fără consult medical”, scrie medicul Mihai Craiu pe Facebook.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.