Dragoş Alexandrescu, argeşeanul mort la datorie, comemorat în Afganistan

În capela românească din FOB Apache a avut loc comemorarea sublocotenentului Dragoş Alexandrescu, câmpulungeanul căzut la datorie în teatrul de operaţii Afganistan, acum patru ani.
Militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa, dislocaţi în teatrul de operaţii din Afganistan, i-au cinstit memoria   sublocotenentului (p.m.) Dragoş Alexandrescu, căzut la datorie, în data de 31 august 2008, pe când se afla în misiune cu Bata­lionul 30 Vânători de Munte Dragoslavele, sub comanda, pe atunci, a maiorului dr. Ovidiu Virgil Pop.
FOB Apache, acum locul unde este dislocat Task Force 21 (TF 21), aşa cum este cunoscut Batalionul 21 Vânători de Munte General Leonard Mociulschi în Afganistan, a găzduit o ceremonie religioasă emoţionantă în cadrul capelei româneşti.
Şi la Câmpulung au fost depuse flori
Camarazi ai eroului din Batalionul 30 Vânători de Munte, aflaţi acum în misiune în cadrul TF 21, au dorit să fie alături spiritual de camaradul lor plecat prea devreme la ceruri. Li s-au alăturat militari din toate structurile Brigăzii 2 Vânători de Munte şi nu numai, aflaţi în misiune în provincia Zabul. Preotul militar Ovidiu Şuteu a oficiat o frumoasă slujbă de pomenire a eroului, sublocotenent (p.m.) Dragoş Alexandrescu. Câteva lacrimi s-au zărit în colţurile ochilor camarazilor în timpul slujbei. Fratele eroului, plutonierul-major Viorel Alexandrescu este prezent din nou în Afganistan, în cadrul TF 33.
La ceremonia de comemorare au participat comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte, al contingentului naţional dislocat în provincia Zabul şi locţiitor al comandantului Combined Task Force Arrowhead pentru operaţii NATO, colonel Cristinel Cernea şi comandantul Task Force 21, colonel Ovidiu Conduruţă. „Ne-am întâlnit astăzi aici, în capela din baza Apache, pentru a comemora patru ani de la dispariţia colegului nostru, sublocotenentul (p.m.) Dragoş Alexandrescu. Ne-am fi dorit ca aceste zile să nu existe în viaţa noastră militară, de aici din Afganistan. Brigada 2 Vânători de Munte a pierdut opt militari în anii trecuţi. Este un sacrificiu care la un moment dat însemna jumătate din pierderile armatei române în teatrul de operaţii Afganistan. Pentru marea unitate, am spus-o de mai multe ori, a fost şi este destul. În acelaşi timp, eroismul celor căzuţi la datorie ne ţine treji şi în priză, în această grea încercare a teatrului de operaţii. Acest nefericit eveniment trebuie să ne întărească şi să ne dea speranţe spre viitor”, a declarat colonelul Cristinel Cernea.
De asemenea, la Câmpulung Muscel, camarazii din ţară, sub conducerea comandantului Batalionului 30 Vânători de Munte, colonel Mihai Căpraru, au depus coroane de flori la mormântul eroului.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.