Dramele pacienților morți după implantul cu aparate de la cei decedați! Mărturii cutremurătoare!

0

Dramele pacienților morți după implantul cu aparate de la cei decedați! Mărturii cutremurătoare! Detalii halucinante în cazul medicului argeșean implicat în scandalul dispozitivelor medicale luate de pe cadavre și folosite la bolnavii de inimă. Potrivit procurorilor, medicii aveau o adevărată rețetă prin care își păcăleau pacienții. Medicul argeșean, Eduard Belu, alături de colegul său, le spuneau pacienților că dispozitivele sunt scumpe și se procură greu, motiv pentru care ei vor găsi soluții pentru a le da o șansă la viață.

CITEȘTE ȘI: CINE ESTE MEDICUL ARGEȘEAN IMPLICAT ÎN SCANDALUL APARATELOR LUATE DE LA MORȚI ȘI MONTATE LA BOLNAVI?

Procurorii susțin că șantajul era următorul: cumperi de la noi prin șpagă, dacă nu riști să mori. Sute de pacienți sau aparținători disperați, alegeau această variant. Și dădeau șpagă. Fără să se gândească nici măcar o secundă că aparatele proveneau de la morți.

Povești cutremurătoare

După izbucnirea scandalului, au fost multe personae care au povestit dramele prin care au trecut ei sau părinții lor după implantarea dispozitivelor medicale de către cei doi medici cardiologi.

  • „S-a infectat cu un microb, cu un stafilococ auriu de la stent, de la acel aparat. Eu i-am spus: Dar nu este aparatul nou? Cum se poate să se infecteze de la un aparat nou? El a spus: Se mai întâmplă.”, a povestit fiica unei paciente decedate la scurt timp după implantarea dispozitivului.
  • „Bunicul meu, care din păcate a decedat în 2020, a avut o operaţie, un implant pus în martie 2019. Tot timpul a avut complicaţii, tot timpul a trebuit să revină la controale.”, povesteşte un tânăr.
  • De asemenea, fiica unei paciente povesteşte cum mama sa de 78 de ani a murit la mai puţin de trei luni după intervenţia medicului. „Mi-a zis că dacă nu o operez, moare. Iar când le-am spus că nu am decât 1500 lei, mi-au răspund: dumneavoastră credeți că așa se face o operaţie pe inimă, cu 15 milioane de lei?”.

Anchetatorii au găsit în casele medicilor grămezi de bani. Valută din opt ţări, tablouri ale unor pictori faimoşi, inclusiv stimulatoare.

Specialiștii susțin că riscul de infecție este enorm

Dacă aparatul a mai fost folosit înainte, nu este nou, a mai fost la un pacient trei, patru, cinci ani, la urmatorul pacient nu va mai avea durata de viaţa standard. Şi mai important este riscul de infecţie. Sterilizarea aparatului nu cred că poate fi făcută 100% corect şi conform.”, susțin specialiștii.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata