Drum expres Pitești – Mioveni: CJ Argeș „calcă pedala de accelerație!” Anunțul președintelui Mînzînă!  

0

Consiliul Județean Argeș și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vor încheia un parteneriat pentru elaborarea Studiu de Fezabilitate pentru construirea Drumului expres A1 – Pitești – Mioveni, ce va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.  Scopul acestuia este acela de a elabora documentația tehnico – economică aferentă obiectivului de investiții de infrastructură rutieră de interes local/județean, a anunțat Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș.

„Trebuie să dăm avizul pentru a încheia toate documentele cu Ministerului Transporturilor întrucât dânșii au deplina competență asupra acestui proiect foarte important pentru județul Argeș ținând cont de vastele programe pe care le au în derulare cu ceea ce înseamnă Programul Operațional de Transport pe perioada 2021-2027. Noi ne vom ocupa de problematica tehnică Ministerul Transporturilor se va ocupa de finanțare” a declarat Ion Mînzînă.

Conform dispozițiilor legale, se pot încheia protocoale de colaborare între CNAIR și unitățile administrative teritoriale pentru derularea acestor proceduri. Consiliul Județean Argeș asumându-și această oportunitate a demarat, în luna august 2022, printr-o scrisoare adresată Ministerului Transporturilor, intenția de a începe și a finaliza procedura privind studiul de fezabilitate al acestui obiectiv.

În cadrul ședinței Consiliului Județean Argeș, de săptămâna viitoare, va fi supusă aprobării hotărârea de mandatare a domnului președinte Ion Mînzînă în vederea semnării protocolului de colaborare.

În baza protocolului de colaborare, compartimentele de specialitate ale Consiliului Județean Argeș și CNAIR vor întocmi documentațiile necesare și vor scoate la licitație acest studiu. Această decizia a fost luată după ce licitația organizată de CNAIR nu și-a produs efectele, contractul dintre CNAIR și firma câștigătoare fiind reziliat pe cale amiabilă.

Drumul expres Pitești – Mioveni, extrem de important pentru județul Argeș, va face legătura dintre autostrada A1 București- Pitești, uzina Dacia de la Mioveni şi zecile de firme furnizori și parteneri din industria auto. Drumul, în lungime de zece kilometri, va asigura o legătură foarte rapidă între București şi platforma industrială de la Mioveni. Proiectul “Drumului expres Pitești – Mioveni”  va fi depus spre finanțare în perioada de programare 2021 – 2027.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata