Drumul expres Pitești – Craiova – în impas! VIDEO

0

Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești prinde contur, stadiul lucrării ajungând la aproximativ 8%, au anunțat reprezentanții Asociației Pro Infrastructura. UMB a început lucrările fizice de aproximativ o lună, iar termenul de finalizare este noiembrie 2024, motiv pentru care API trage un semnal de alarmă ca CNAIR să facă demersurile tehnice și birocratice necesare astfel încât să fie emisă autorizația de construire pentru conexiunea cu autostrada Pitești – București.

„Șantierul este încă în fazele incipiente, undeva la 7-8% stadiu fizic. Termenul de finalizare este noiembrie 2024, adică 12 luni de proiectare și 24 de execuție calculate de la emiterea ordinului de începere din 15.11.2021. Deocamdată nu s-a emis autorizația de construire pentru conexiunea modificată dintre DEx12 și A1 lângă Pitești, deci probabil că antreprenorul va primi extensie de timp.

Constructorul, UMB, trebuie să termine lotul vecin (Slatina-Colonești) în decembrie 2023 (sau mai devreme), dar șoferii pot folosi doar segmentul Valea Mare-Negreni, la Colonești nefiind prevăzut un nod rutier.

Așadar solicităm constructorului și oficialilor CNAIR să facă toate demersurile tehnice și birocratice pentru a inaugura cât mai rapid secțiunea Colonești-Albota. Un obiectiv complet rezonabil pentru acest lucru este primăvara anului 2024, sfârșit de 2023 fiind doar un vis, astfel încât șoferii să circule neîntrerupt pe DEx12 între Balș Vest și Albota cel mai târziu în luna mai 2024, iar conexiunea la Autostrada A1 să se facă (până) în noiembrie-decembrie 2024, în termenul contractual” transmite API.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata