Duminică se dă startul competiției Pitești Half Marathon! Ce modificări au fost aduse!

Cel mai mare eveniment de alergare din Pitești va atrage, duminica aceasta, iubitorii de sport din Pitești, dar și din județ sau din țară, amatori sau campioni recunoscuți pentru performanța lor! Până în momentul de față, în cursă s-au înscris 350 de concurenți care vor alerga la una dintre cele trei probe: 5, 10 sau 21 de km. Peste 70% din concurenți sunt piteștenii, restul fiind din întreaga țară. Anul acesta s-au înscris și opt concurenți din America, Italia și Spania.

Cel mai vârstnic concurent- un piteștean de 65 de ani

Anul acesta, cel mai vârstnic concurent care s-a înscris la concurs este un Piteștean de 65 de ani care a participat și la alte competiții, echipat în costum popular și cu steagul României.  Startul și finișul competiției vor avea loc în Piața Primăriei, alergarea desfășurându-se pe următorul traseu: Piața Primăriei – Strada Victoriei – Bulevardul I.C. Brătianu – Calea București (pe sensul de coborâre) și retur. Pentru buna organizare a evenimentului, circulația autoturismelor va fi întreruptă pe traseul amintit, în intervalul orar 08:00 – 12:00.  Față de anii precedenți, traseul a suferit mici modificări, în sensul că a fost introdusă o buclă de 300 de metri, la Casa Cărții cu întoarcere pe la CEC, după care concurenții vor continua traseul obișnuit.

Concurenți din America, Italia și Spania

Pentru a evita aglomerarea în trafic, dar și a parcărilor din zona centrală, piteștenii sunt încurajați să folosească mijloacele de transport în comun pentru a ajunge în Piața Primăriei. Sportivii din Pitești care vor participa la competiție pot utiliza mijloacele de transport în comun GRATUIT, dacă vor avea asupra lor numărul de concurs primit în kit-ul de participare.

Un boost de energie va fi asigurat pe traseu, atât pentru participanți, cât și pentru susținătorii acestora, de grupul Trio Jazz&Pop Pitești al Filarmonicii, în centru, în zona magazinului Trivale și de formația RebelX, în Piața Vasile Milea, zona ,,La pietre”.

Primarul Gentea: „Este cel mai mare eveniment de acest gen din Pitești”

La conferința de deschidere a celei de-a III-a a ediții Pitești Half Marathon, alături de primarul Cristian Gentea și administratorul public, Lucrețiu Tudor, sponsori sau parteneri, a fost prezentă și Constantina Diță, multiplă campioană mondială și medaliată olimpic la proba maraton care le-a urat succes tuturor participanților.

Primarul Gentea a precizat că susține această competiție și că își dorește ca evenimentul să devină anual, să crească. „Este cel mai mare eveniment de acest gen din Pitești, le suntem alături organizatorilor, îi susținem. Pentru a evita aglomerația, îi încurajez pe piteșteni să folosească mijloacele de transport în comun. De asemenea, participanții vor avea transport gratuit. Le urez mult succes tuturor participanților.”, a precizat primarul Gentea.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.