„Echipele care au în principal jucători străini sunt în subsolul clasamentului. Mă bucură foarte mult treaba asta!” Gică Popescu – atac dur la adresa FC Argeș!

0

„Echipele care au în principal jucători străini sunt în subsolul clasamentului. Mă bucură foarte mult treaba asta! M-am săturat de jucătorii din străinătate de calitate îndoielnică” este mesajul transmis de Gică Popescu, președintele Farul Constanță, după ce FC Argeș a ales să trimită pe teren în echipa de start nu mai puțin de opt străini. „Baciul” a avut un discurs foarte dur la adresa echipelor care au ales să transfere jucători din alte țări și nu au vrut să le dea ocazia juniorilor să demonstreze ce pot sau nu au căutat în țară fotbaliști cu potențial.

„Echipele care au în principal jucători străini sunt în subsolul clasamentului. Mă bucură foarte mult treaba asta! M-am săturat de jucătorii din străinătate de calitate îndoielnică. Argeș a jucat cu 8 străini în echipa de start. Refuz să cred că fotbalul românesc a ajuns atât de sărac în calitatea jucătorilor încât să transferăm jucători care duc echipele românești în subsolul clasamentului.

„Noi am jucat cu 5 juniori pe teren și am câștigat la UTA”

Unii aleg străinii. Noi, la Constanța, ne bazăm pe români, la FCSB vedem, de asemenea, mai mulți jucători români. Noi am jucat cu 5 juniori pe teren și am câștigat la UTA. Înseamnă că le dai încredere copiilor, juniorilor, românilor. Majoritatea antrenorilor sunt fricoși și se uită în buletin și în pașaport. Dar nu, oameni buni, trebuie să vezi ce face pe teren, nu câți ani are”, a mai spus „Baciul”, care a oferit apoi un exemplu din cariera lui:

„Când m-am dus la Barcelona și m-a întrebat Cruyff «De ce crezi că te-am adus?», i-am răspuns «Ca să joc». «Nu, mă, te-am adus să faci diferența». Străinii se aduc ca să facă diferența, nu poți să aduci străini la același nivel cu jucătorii români. Trebuie să fie mai buni decât românii noștri.

Dacă aceste echipe sunt în subsolul clasamentului, înseamnă că străinii pe care-i aduc nu sunt mai buni decât românii noștri, atâta timp cât echipele de peste ele se bazează pe jucători români. Trebuie să aducem străini doar când nu avem nicio variantă în România”, a declarat Popescu în emisiunea Fotbal Show, realizată în coproducție Gazeta Sporturilor – Prima Sport.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata