Echivalarea competenţelor digitale la BAC! Care este procedura anul acesta?

0

Echivalarea competențelor digitale la BAC! Care este procedura anul acesta? Peste 100.000 de elevi din întreaga țară așteaptă cu sufletul la gură să afle dacă mai pot susține examenul de Bacalaureat la data stabilită. Greva profesorilor și neînțelegerile dintre cadrele didactice și Guvern poate prelungi incertitudinea în care elevii se află în momentul de față.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: SCHIMBĂRI ÎN TRAFICUL DE LA PODUL VIILOR! CE MODIFICĂRI VOR FI ADUSE?

Totuși, o parte din elevi pot scăpa de una sau chiar mai multe probe, solicitând echivalarea anumitor competenţe. Concret, este vorba despre echivalarea competenţelor digitale şi a competenţelor lingvistice. În mod normal, evaluarea competenţelor digitale ar fi trebuit să se facă în perioada 14-16 iunie 2023, fiind, practic, a treia probă a examenului de Bacalaureat, după evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Totuşi, specialiştii se aşteaptă ca acest calendar al examenului de Bacalaureat 2023 să fie decalat din cauza grevei profesorilor, eveniment cu care ne confruntăm în această perioadă. În principiu, de această şansă, de a-şi echivala competenţele digitale la Bac 2023, pot profita elevii care au obţinut certificate ECDL, European Computer Driving Licence.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata