Economiștii avertizează. Ce se întâmplă cu ratele românilor de la 1 ianuarie!

Agenția Standard & Poor’s a reconfirmat recent ratingul de țară al României, decizie care influențează dobânzile la care se împrumută România. Agenția a estimat și o scădere economică de 5,2% în acest an. Adrian Mănuțiu, analist economic a explicat recent, într-o emisiune televizată la Antena 3, cum se va traduce asta în buzunarele românilor.

E foarte important legat de felul în care evoluează cursul valutar, e foarte important pentru felul în care evoluează ratele dobânzilor, pentru creditele pe care oamenii le au, e foarte important pentru valoarea importurilor, banii cu care statul se împrumută, ușurința cu care statul poate să atragă împrumuturi.”, a explicat Adrian Măniuțiu.

Se pare că, în urmă cu puțin timp premierul Ludovic Orban și Ministrul Finanțelor Publice Florin Câțu au agreat o varianta de prelungire a ratelor cu reprezentanții băncilor și după data de 1 ianuarie 2020. Asta înseamnă că ratele s-ar putea prelungi încă 6 luni, până în luna iunie a anului viitor. Însă nu pentru toți românii, ci doar pentru anumite categorii profesionale. Mai exact, cei care lucrează în domeniile direct afectate de pandemia COVID-19 cum ar fi hotelurile, restaurantele, cafenelele sau persoanele aflate în șomaj și cei care lucrează în firme cu activitatea suspendată sau oprită cu totul.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.