Efecte secundare grave după administrarea vaccinului anti-COVID. Află mărturiile mai multor persoane!

În cadrul studiului clinic realizat de companiile Pfizer și BioTech pentru dezvoltarea vaccinului anti-COVID-19, patru persoane au dezvoltat paralizia lui Bell, după ce au fost vaccinați. Aceasta este o formă de paralizie facială temporară și a fost luat în considerare drept un efect secundat la administrarea serului de către FDA, autoritatea americană de reglementare a alimentelor și medicamentelor.

Cu toate acestea, oamenii de știință nu consideră că reacția adversă a fost produsă de administrarea vaccinului, însă solicită ca Pfizer să monitorizeze starea persoanelor care au primit doza de vaccin. Specialiștii FDA susțin că nu există o modalitate exacta prin care vaccinul ar putea provoca acest efect secundar, dar îndrumă compania Pfizer să urmărească fiecare pacient care primește doza de vaccin.

În situația studiului realizat de Pfizer, paralizia a intervenit la trei zile după administrarea dozei de vaccin pentru una dintre persoane, dar care și-a revenit după câteva zile. În celelalte trei cazuri, paralizia facială a apărut după 9, 37 și 48 de zile de la vaccinarea anti-Covid, iar recuperarea lor a durat între 10 și 21 de zile.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.