Ei sunt campionii Universităţii Piteşti!

Finalele Campionatelor Naţionalelor Universitare din acest an au fost dominate copios de studenţii piteşteni, care au fost pe podium la aproape toate secţiunile. „A fost cel mai fructuos an! Studenţii noştri s-au autodepăşit şi ne-au reprezentat cu cinste la toate competiţiile sportive universitare”, este concluzia Lilianei Mihăilescu, decanul Facultăţii de Educaţiei Fizică şi Sport din Piteşti.
Aur şi argint la handbal
Primul rezultat notabil a venit de la echipa de caiac-canoe a Universităţii Piteşti, medaliată cu aur. Apoi, a venit argintul la handabal masculin, într-o finală electrizantă cu Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, pe care băieţii noştri au pierdut-o la un gol diferenţă. În premieră, aurul a revenit Universităţii Piteşti la handbal feminin, în cadrul turneului final găzduit săptămâna trecută la sala de sport de pe Gh. Doja. „Au participat cele mai reprezentative centre univesitare. Având o echipă tânără şi frumoasă, noi am pornit ca favoriţi, iar pe teren am demonstrat că avem valoare. Fetele şi-au dorit victoria şi s-au mobilizat la maxim. Am luat medalia de aur şi sperăm ca pe viitor să ne menţinem acolo sus”, explică Paul Mihăilă, prodecan FEFS Piteşti, succesul de la handbalul feminin.
Aur şi la judo şi atletism
Medalii de aur au luat şi studenţii piteşteni  care au concurat în finala din acest an.  „ La toate competiţiile naţionale sau internaţionale, studenţii noştri sunt apreciaţi. Avem un lot tânăr de mare perspectivă. Cătălin Brătulescu este multiplu campion naţional şi component al lotului naţional. Daniel Duminică este medaliat cu bronz la Balcaniadă, Marian Albu este multiplu campion naţional şi component al lotului naţional, Eduard Nicolaescu va participa anul acesta la mondialele şi europenele universitare, la fel şi Mihai Dorobanţu, care a luat medalie de aur în finala campionatul naţional universitar”, precizează antrenorul lotului de judo al Universităşii Piteşti, Emilian Rabolu. Deşi nu au încă o bază materială proprie adecvată, atleţii care concurează pentru Universitatea Piteşti au fost de neînvins la finala de la Cluj Napoca. „În cele două zile de concurs am luat 5 medalii de aur, 9 de argint şi 4 de bronz. Am fost declaraţi de Federaţia Română de Atletism cea mai valoroasă universitate”, susţine Liliana Mihăilescu. Rezultate bune au obţinut şi studenţii care au intrat în finalele de la nataţie şi baschet. Lotul de nataţie al Universităţii Piteşti s-a clasat pe locul doi, într-o finală la care au luat startul 14 centre universitare, în timp ce echipa de baschet masculin a luat argintul, în finala de la Bucureşti, dirijată bine din teren de căpitanul Alexandru Neguţ, component de bază al echipei de primă ligă BCM U Piteşti.
Muzeu pentru trofee
Vitrina cu trofee a Universităţii Piteşti este, aşadar, plină iar rectorul Ionel Didea se gândeşte să realizeze un muzeu în care să fie expuse toate medaliile şi cupele obţinute în utlimii ani de studenţii piteşteni. „Studenţii Facultăţii de Educaţiei Fizică şi Sport ne-au obişnuit cu performanţa. Ei sunt cei mai buni ambasadori ai Universităţii şi ai oraşului Piteşti. Va trebui să facem un minimuzeu unde să păstram la loc de cinste toate trofeele. Rezultatele ne onorează pe toţi!”, conchide rectorul Ionel Didea.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.