Electrocasnicele care vor fi interzise în România, din 2025! Anunțul a fost făcut!

0

Electrocasnicele care vor fi interzise în România, din 2025! Anunțul a fost făcut!

Comisia Europeană a publicat recent noi norme care se vor aplica în următoarea perioadă și care, implicit îi vizează și pe români. Printre cele mai importante se numără și dispariția anumitor electrocasnice de pe piață, începând cu iulie 2025. Noile norme vizează reglementarea ecologică pentru a reduce consumul de energie al uscătoarelor de rufe de uz casnic cu tambur și pentru a facilita repararea acestora.

CITEȘTE ȘI: DR. MĂRTĂU DEZVĂLUIE DEZASTRUL DIN SECȚIA UPU A SPITALULUI JUDEȚEAN! STRIGĂT DE AJUTOR!

Uscătoarelor de rufe cu tambur, bazate pe tehnologia pompelor de căldură predomină pe piață în acest moment. Având în vedere evoluțiile tehnologice recente, doar acest tip de uscătoare vor fi permise pe piață, iar cele care folosesc condensarea vor dispărea. O nouă schimbare vizează eticheta energetică, care va fi modernizată de la A+++ la D la o scară de la A la G.

„Normele UE privind proiectarea ecologică și etichetarea energetică pentru uscătoarele de rufe de uz casnic cu tambur sunt în vigoare din 2012 și se dovedesc a fi de succes. În prezent, există mai multe pompe de căldură pe piață, în mare parte datorită tehnologiei care a evoluat semnificativ în ultimul deceniu, iar actualele etichete energetice ale UE îi ghidează pe consumatori, precum și datorită economiilor de energie realizate de consumatori în contextul recentelor prețuri ridicate ale energiei și al crizei energetice aferente.

Uscătoarele cu pompă de căldură s-au dovedit a fi mai eficiente din punct de vedere energetic în comparație cu alte tehnologii. În prezent, în UE sunt utilizate în jur de 60 de milioane de uscătoare de uz casnic. Adoptarea noilor norme ar contribui la accelerarea în continuare a vânzărilor de uscătoare de rufe cu pompă de căldură mai eficiente din punct de vedere energetic de pe piață.”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata