Elena Lasconi vrea să schimbe denumirea Câmpulungului! Măgeanu: „Propunerea nu are nicio legătură cu realitatea!”

0

Propunerea primăriței Elena Lasconi de schimbare a denumirii municipiului Câmpulung în Câmpulung Muscel este doar o încercare de a distrage atenția de la problemele reale ale orașului, a declarat Norris Măgeanu, președinte PNL Câmpulung. Liberalul a explicat faptul că o o astfel de decizie nu poate fi luată fără o consultare a istoricilor sau a lingviștilor.

CITEȘTE ȘI: IMAGINI EXCLUSIVE CU ARGEȘ MALL! LUCRĂRILE SUNT FOARTE AVANSATE!

„Nici mai mult, nici mai puțin, vrea să schimbe denumirea orașului nostru. Este un lucru pe care vreau să fiu foarte ferm și foarte clar, ține de identitatea fiecăruia. Este total în neregulă să emiți, ca un conducător al unei urbe, un astfel de mesaj, fără a te baza pe niște informații, serioase, clare, pentru că un astfel de lucru nu se poate face fără să consulți o serie de istorici, de lingviști, fără să dispui niște cercetări pentru o astfel de măsură. Schimbarea denumirii unui oraș este un lucru serios și nu poate fi subiectul unei postări pe Facebook într-o după amiază de vineri, așa cum a făcut doamna primar. Mai ales că propunerea nu are nicio legătură cu realitatea și se vede că este un moment în care cel care conduce o primărie, probabil și alte instituții, e bine să fie un om care să înțeleagă asta, să cunoască, cât de cât, zona” a spus Măgeanu.

„Câmpulungul este menționat în hărțile medievale de peste 800 ani”

De asemenea, Norris Măgeanu a explicat că municiiul Câmpulung este menționat în izvoarele istorice de peste 800 ani, iar asocierea Câmpulung – Muscel a apărut la sfârșitul secolului 19, începutul secolului 20.

„Câmpulungul este menționat în hărțile medievale de peste 800 ani, și numele său este Câmpulung. Denumirea de Câmpulung Muscel este venită în ultima vreme, de undeva de la începutul secolului 20, probabil final de secol 19. Oricum, este o asociere mai nouă și este o asociere cu zona respectivă, fostul județ Muscel. Ne spunem musceleni, este adevărat, dar să schimbi denumirea din Câmpulung în Câmpulung Muscel este prea de tot. Și încă odată, dă dovadă de lucruri care sunt aruncate, așa, în spațiul public. Sunt lucruri care vin din sondaje, prin care doamna primar să creeze subiecte de interes, probabil încearcă să atragă atenția și de la lucruri care nu s-au mai întâmplat și pe care le-a promis” a declarat Norris Măgeanu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata