Elena Lasconi: „ Am descoperit ilegalități de-a dreptul criminale. Nu pot să am pe conștiință viața a peste 200 de copii.”

0

Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung a atras din nou atenția asupra lucrurilor prost făcute în oraș timp de 30 ani. Primărița a anunțat că a început expertizarea clădirilor din oraș, motiv pentru care a decis închiderea unei grădinițe. Motivul: are grad seismic ridicat iar ea nu își asumă să aibă pe conștiință viața a peste 200 copii.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! BĂRBAT GĂSIT FĂRĂ SUFLARE ÎN RÂPĂ! ACCIDENT SAU CRIMĂ?

De asemenea, Elena Lasconi a precizat că este nevoită să vorbesc despre foștii primari, pentru că a descoperit ilegalități de-a dreptul criminale și trebuie să iau decizii grele care vor afecta mulți câmpulungeni.

Toată lumea a făcut ce a vrut , iar cei care au condus acest oraș au stat spectatori.

„De când sunt primar, mi-am consumat o mare parte din timp și energie făcând curățenie. Domeniul public a fost praf. Am început să cadastrăm străzi, parcări, spații verzi. Nu am terminat. Toată lumea a făcut ce a vrut , iar cei care au condus acest oraș au stat spectatori. Mi-am zis că nu doresc să mai vorbesc de foști, de moștenire și să-mi văd de treabă pentru că avem Multă Treabă. Banii europeni, proiectele nu cad din cer, trebuie să muncești ca să le pui în practică.

Iată că astăzi sunt nevoită să vorbesc despre foștii primari, pentru că am descoperit ilegalități de-a dreptul criminale și trebuie să iau decizii grele care vor afecta mulți câmpulungeni. Prefer să iau decizii corecte și să mă înjure toată lumea, decât să am pe conștiință viața a peste 200 de copii.

Ne-am propus să întocmim o bază de date cu toate clădirile publice din Câmpulung. De ce? Pentru că nu există o asemenea evidență la nivelul Primăriei. Am început cu unitățile de învățământ. Ce am descoperit astăzi în urma discuțiilor purtate cu directorii unităților de învățământ?

S-au făcut lucrări de cosmetizare, nu de consolidare

Am constatat că există rapoarte de expertiză tehnică despre care nu aveam cunoștință la nivelul Primăriei. În urma analizării acestor studii, am constatat următoare situație la Gradinița cu program Prelungit Sf Nicolae: In 2008 clădirea se încadra în riscul seismic unu, risc iminent de prăbușire. În 2014 se mai face o expertiză din care rezultă că e risc seismic doi, deși între 2008 și 2014 nu avem cunoștință să se fi făcut lucrări de consolidare. În 2015, deși exista aceasta expertiză care presupunea consolidare, se fac lucrări de întreținere a clădirii. Adică doar cosmetizare, fără consolidare. Subliniez faptul că am studiat devizul de lucrări și (țineți-vă bine!) au fost folosite patru tone de mozaic. Adică, o încărcătură în plus într-o clădire șubredă. Nu pot să rămân spectator așa cum au făcut ceilalți.

Am propus închiderea Grădiniței Sf Nicolae.

Convoc Comitetul Local pentru Situații de Urgență și informez Inspectoratul Școlar Argeș, Ministerul Educației și Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență cu privire la situația acestei clădiri. Propunerea mea este relocarea copiilor la grădinița din Grui. Până la sfârșitul săptămânii viitoare copiii vor avea „școala altfel”, timp în care vom încerca să realizăm în regim de urgență o nouă expertiză structurală.

Casa Vacanței a fost, la fel, cosmetizată, deși din expertiza tehnică reiese faptul că trebuia consolidată. Este cu risc seismic doi, conform expertizei din 2018.

Podul din Tabaci, care apaține de Consiliul Județean și pentru care, din punctul meu de vedere, s-au cheltuit bani ilegal din bugetul Primariei, este un pod care are recomandare pentru demolare. Am făcut mai multe adrese către Consiliul Județean să ia măsuri urgente de reabilitare. Nu am primit niciun răspuns, deși a trecut aproape un an. O să mă adresez Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, Guvernului României, Asociației Municipiilor din România și Parlamentului României. De asemenea, am sesizat Comisia de Sistematizare a Circulației urmând să sesizez și Poliția Rutieră Argeș.

Voi sesiza ÐNA și Parchetul, pentru a efectua cercetări.

Referitor la aceste trei situații grave, cu multe ilegalități, voi sesiza ÐNA și Parchetul, pentru a efectua cercetări. De asemenea, vom continua expertizarea tuturor clădirilor publice. RIGUROS. Ce înseamnă asta: vom cere analize de laborator și scanarea clădirilor cu tehnologie de ultimă generație.

După ce o să intrăm în posesia expertizelor, voi face solicitare către Guvernul României pentru a interveni în regim de urgență pentru consolidarea acestor clădiri.

As vrea să înțelegeți că practica de până acum cu “ merge și așa” nu mai merge și așa.

Mă adresez vouă, tuturor câmpulungenilor. As vrea să înțelegeți că practica de până acum cu “ merge și așa” nu mai merge și așa. Siguranța voastră, siguranța copiilor sunt esențiale pentru mine. Practicile acestea pur electorale de a lua fața alegătorilor înainte de alegeri cu o clădire spoită, lucrări superficiale, cu ignorarea problemelor grave, elementare, care pun în pericol viața, siguranța și sănătatea câmpulungenilor sunt INTOLERABILE.

Vă rog să aveți încredere în mine! Și vă rog să aveți răbdare. Schimbarea nu este de fațada, e profundă, iar pentru lucrări durabile avem nevoie de timp. Mai ales pentru a remedia lucrurile prost făcute sau cele ignorate în ultimii 30 de ani.”, a anunțat recent Elena Lasconi pe pagina de facebook.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata