Elena Udrea scapă de închisoare! Trebuie să plătească 3,2 milioane euro!

0

Elena Udrea a scăpat de condmnarea în dosarul „Hidroelectrica” după ce magistrații Curții de Apel București au dispus aplicarea deciziei CCR privind prescrierea faptelor. Fostul ministru a fost acuzată de procurorii DNA că ar fi acceptat o mită de aproximativ cinci milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru a interveni pe lângă reprezentanții Hidroelectrică pentru a nu schimba condițiile unor contracte semnate cu furnizorul de electricitate. După mai mulți ani de procese, magistrații Curții de Apel București au decis încetarea procesului penal împotriva Elenei Udrea, dar, în schimb, au dispus condiscarea sumei de 3,4 milioane euro.

CITEȘTE ȘI: DEMISIONEAZĂ NICOLAE DICĂ? ANUNȚUL ANTRENORULUI!

„(…) încetează procesul penal faţă de inculpata Udrea Elena-Gabriela cu privire la infracţiunile de trafic de influență (…) și spălarea banilor (…), ca efect al împlinirii termenului de prescripţie generală a răspunderii penale”, a decis marți Curtea de Apel București.

Fostul ministru Elena Udrea se află acum în Penitenciarul de femei Târgșorul Nou, unde execută 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, hotărâre pe care a contestat-o prin mai multe căi extraordinare de atac, toate fiindu-i respinse. Sentinţa definitivă de condamnare a fost dată în iunie 2018 şi confirmată în aprilie 2022 prin respingerea unei contestaţii în anulare.

De asemenea, în martie 2021, Elena Udrea a fost condamnată de Curtea de Apel București la 8 ani de închisoare în dosarul în care este acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor privind finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu. Și în acest caz, Udrea a folosit până acum numeroase căi de atac și, cerând încetarea procesului penal pe motiv că faptele s-au prescris, ea invocând deciziile CCR.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata