Elevii chiulangii rămân fără alocație! Află la câte absențe nemotivate!

0

Elevii chiulangii rămân fără alocație! Află la câte absențe nemotivate! Anunț important! O parte din elevii români pot pierde alocația, dacă au mai mult de 20 de absențe nemotivate. Concret, potrivit unei Ordonanțe de Urgență, Inspectoratele școlare vor fi nevoite să transmită agenției teritoriale, în luna martie a fiecărui an și în luna august, situația frecventării cursurilor pentru copiii care beneficiază de alocația pentru susținerea familiei.

CITEȘTE ȘI: PRIMĂRIA PITEȘTI-ANUNȚ IMPORTANT DESPRE SIMFONIA LALELELOR! CE SCHIMBĂRI SUNT ANUNȚATE?

Concret, alocația scade sau se pierde în funcție de numărul absențelor În cazul în care elevii au absențe de la începutul anului școlar și până la 1 martie anul următor, respectiv în perioada 1 martie și până la 1 august al fiecărui an școlar, atunci cuantumul alocației se micșorează cu 20% pentru fiecare copil care înregistrează un număr cuprins între 10 și 19 absențe și 50% pentru fiecare copil care înregistrează un număr de 20 de absențe.

În cazul în care elevul are mai mult de 20 de absențe nemotivate, sau este în situația de a repeta anul din alte motive decât ceva medicale, elevul este exclus de pe listele beneficiarilor. Alocația se poate solicita și pentru acesta, numai după începerea anului școlar următor, respectiv după începerea intervalului de cursuri ulterior perioadei de diminuare.

Alocația pentru susținerea familiei este o formă de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au în creștere și îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata