Energia verde dezbătuta de primarii români

Primăria Municipiului Piteşti în colaborare cu Asociaţia Municipiilor din România (AMR) a organizat în această dimineață cea de-a doua Masă rotundă cu autorităţi locale de la nivelul municipiilor organizată în cadrul Proiectului SEAP PLUS. Scopul întâlnirii a fost de a promovara iniţiativa Convenţiei Primarilor şi a Proiectului SEAP PLUS, proiect prin care autorităţile locale şi regionale sunt invitate să stabilească ţinte ambiţioase pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu peste 20% până în anul 2020.

Carsten Rothballer, ofițer politici schimbări climatice în cadrul ICLEI, le-a prezentat celor prezenți modul prin care autoritățile locale pot atinge țintele propuse, dar și importanța energiei verde. „Trebuie să ne gândim la prezent și la viitor, dar mai ales trebuie să ne gândim la consecințele poluării asupra mediului înconjurător.” le-a spus Rothballer celor prezenți.

Principalele teme dezbătute de membrii AMR au fost planificarea acţiunilor în domeniul energiei prin prisma principiilor sustenabilităţii, implicarea factorilor interesaţi în finanţarea acţiunilor locale din domeniul energiei, dar și metodologii, instrumente şi exemple pentru stabilirea măsurilor de reabilitare/construire a clădirilor cu consum redus de energie.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.