EROI LA VIENA! Glinţă şi Scarlat, 13 medalii de aur, la 8 grade Celsius

Robert Glinţă şi Bogdan Scarlat şi-au confirmat valoarea şi pe plan internaţional. Cei doi sportivi de la CSM Piteşti, sigurii selectaţi din ţară de Federaţia Română de Nataţie, şi-au spulberat adversarii în apa bazinului din Viena, la cel mai important concurs internaţional din această perioadă. „La start s-au prezentat sportivi din Austria, Germania, Ungaria, Rusia, Slovenia, Polonia şi România. Alături de cei doi sportivi ai noştri, la Viena au mai mers doi înotători de la Ploieşti, care au făcut însă deplasarea exclusiv pe cheltuiala clubului lor”, precizează antrenorul Viorel Ciobanu.
Scarlat, aur după aur, după ce a fost certat de antrenor
Deşi condiţiile de concurs au fost vitrege, în contextul în care s-a înotat în bazin descoperit, la 7-8 grade Celsius în atmosferă, Glinţă şi Scarlat au strâns din dinţi şi au fost de neoprit din cursa pentru medalii. În total, cei doi, în trei zile de concurs (31 mai -2 iunie), au obţinut 13 medalii: 11 de aur şi două de argint. „Glinţă a luat aur la 50, 100, 200 metri spate şi 200 metri liber, atât la vârsta lui cât şi la concursul open, cu excepţia probei de 200 metri spate open, unde a luat argint. Scarlat, în serii, a luat argint la 400 metri liber, ratând aurul la sutimi de secundă. Practic a fost o greşeală tehnică, pentru care l-am certat crunt. Asta l-a motivat foarte tare, astfel că seara i-a bătut  pe toţi în finală. Aur la 400, 800 şi 1.500 metri. Asta în situația în care condiţiile atmosferice au fost potrivnice. A plouat aproape tot timpul, iar în aer nu au fost mai mult de 8 grade Celsius. Cu siguranţă dacă nu ar fi fost aşa de frig, cei doi obţineau timpi şi mai buni. Oricum, sunt mulţumit de evoluţia lor. Sunt rezultate foarte bune care ne dau speranţe în perspectiva Naţionalelor de peste două săptămâni de la Bucureşti, unde se va înota tot în bazin descoperit”, susţine Viorel Ciobanu.

Relaxare în parcul de distracţii
Pe timpul şederii în Austria, sportivii de la CSM Piteşti au îmbinat utilul cu plăcutul, astfel că seara, după concurs, au ieşit împreună cu antrenorul Viorel Ciobanu la Prater, renumitul parc de distracţii din Viena. „Le-a prins bine, pentru că s-au relaxat înainte şi după fiecare zi de concurs. Am mers împreună în două seri la Prater, unde cei doi s-au distrat pe cinste”, spune Viorel Ciobanu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.