Eveniment inedit, de Ziua Limbii Române, la Pitești!

0

În acest an, pe 31 august, municipalitatea le propune piteștenilor nu doar o celebrare tradițională a Zilei Limbii Române, ci un eveniment în egală măsură festiv și educativ: un concurs de dezbateri, susținut de liceenii Piteștiului, reprezentanți ai generației X!

Găzduit de Filarmonica Pitești și organizat de Consiliul Județean al Elevilor Argeș – unica structură de reprezentare a elevilor argeșeni din învățământul preuniversitar – și de Centrul de Tineret OVD Argeș – asociație non-guvernamentală cu scop filantropic, în parteneriat cu Primăria Pitești, evenimentul va pune în discuție o temă de dezbatere actuală și provocatoare: cât de reală este amenințarea de a ne pierde autenticitatea limbii, prin acceptarea noutăților apărute în vorbirea și în scrierea zilelor noastre?

 

În cadrul concursului de dezbateri, două echipe – conservatori și progresiști – vor argumenta în favoarea păstrării autenticității sau a dezvoltării limbii române, iar concluzia va fi obținută și cu ajutorul unui juriu.

Evenimentul este deschis publicului, intrarea fiind gratuită. Cei prezenți vor putea, de asemenea, interveni, pe parcursul dezbaterii, în cadrul secțiunii dedicate opiniilor din public.

Dezbaterea „Limba română: mine or yours?” vă așteaptă, în ultima zi a verii acestui an, cu entuziasmul și intensitatea spiritului adolescentin, dar și cu momente surpriză!

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata