Exclusiv! Apare un nou cartier de vile în Pitești! Află unde!

0

Un nou cartier de vile ar putea fi construit în apropierea Argitex, pe strada Intrarea Nicolae Bălcescu din Pitești, potrivit unui proiect care va fi dezbătut și votat în ședința din această lună a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism. Dezvoltatorul a cerut aprobarea studiului de oportunitate pentru „întocmire PUZ parcelare pentru construire locuințe individuale și împrejmuire teren”, proiect ce vizează împărțirea terenului în suprafață de 5437 mp în 14 loturi.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! S-A DAT ALARMA PE ȘANTIERUL LOTULUI PITEȘTI – CURTEA DE ARGEȘ AL A1! SE ÎNTÂMPLĂ ACUM!

De asemenea, se propune constuirea a 14 locuințe colective cu regim de înălțime de maxim P+2E, iar în incinta fiecărei parcele, care va avea o suprafață de minim 310 mp, se vor amenaja două locuri de parcare. Mai mult, dezvoltatorul își ia angajamentul pentru cedarea unei suprafețe din teren în suprafață de aproximativ 97,50 mp pentru lărgirea străzii Plopilor și a unei părți în suprafață de 242,30 mp pentru realizarea unui drum de circulație carosabilă cu o lățime de 7,00 m, zona destinată comunicării între cele două drumuri situate pe laturile EST și VEST (drum acces și str. Intrarea N. Bălcescu).

„Studiu de oportunitate – str. Intrarea N. Bălcescu nr. 88 – inițiator ………………………… „Întocmire PUZ parcelare pentru construire locuințe individuale și împrejmuire teren”, cererea nr. 7095/ 07.02.2024. Terenul studiat totalizează o suprafață de 5437,00 mp (cf. măsurători cadastrale), cu categoria de folosință „teren arabil edilitare”, identificat cu nr. cadastral 89851, pentru care a fost emis Certificatul de urbanism nr. 836 din 24.07.2023.

Conform PUG – RLU aprobat prin HCL nr. 113/1999 și prelungit prin HCL nr. 90/2010, zona studiată se află în U.T.R nr. 23. Conform PUZ – RLU aprobat prin HCL nr. 429/24.12.2003, zona propusă pentru dezvoltarea de locuințe individuale având regim de înălțime S+P+1E(M), POT max = 55%, CUT max = 0,7 Acd/mp teren.

PROPUNERI:

Se propun reglementări noi cu privire la parcelarea terenului în 14 loturi destinate locuințelor individuale, în suprafață minimă de 310 mp cu o deschidere de 12 m.

LM(b) – subzona locuințe individuale cu regim mic de înălțime (P, P+1E, P+2E);

Regim de construire izolat.

– R.h. maxim propus = S+P+1E(M); H maxim cornișă = 8,50 m;

Posibilități maxime de ocupare și utilizare a terenurilor, indicatori urbanistici maximi propuși:

– P.O.T. maxim propus = 35,00 %; C.U.T. maxim propus = 0,70.

Accesul auto și pietonal către zona de locuințe se va realiza din str. Plopilor prin str. Intrarea N. Bălcescu sau drum de acces ce comunica între ele prin intermediul drumului de incintă propus.

Se propune cedarea unei suprafețe din teren în suprafață de aproximativ 97,50 mp pentru lărgirea străzii Plopilor și a unei părți în suprafață de 242,30 mp pentru realizarea unui drum de circulație carosabilă cu o lățime de 7,00 m, zona destinată comunicării între cele două drumuri situate pe laturile EST și VEST (drum acces și str. Intrarea N. Bălcescu).

Clădirile de locuințe vor respecta o retragere de minim 5,00 m față de aliniamentul la str. Intrarea N. Bălcescu

– aferent laturii de SUD-EST a terenului și o retragere de minim 3.00 m față de drumul acces (latura de VEST).

Edificabilul propus va păstra:

– o distanță de 8,50 m față de axul str. Plopilor si 5.80 m față de limita străzii;

– o distanță de 5,00 m față de limita de proprietate cu str. Intrarea N.Balcescu (latura estică);

– o distanță de 3,00 m față de limita de proprietate cu drumul acces (latura vestică);

– o distanță de 0,90 m față de limita posterioară;

In interiorul parcelelor se vor asigura câte două locuri de parcare, platforme gunoi și alei pietonale. Se va asigura, în cadrul fiecărui lot, un procent minim de 30% spații verzi” se arată în proiect.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata