Exclusiv! Brânză în libertate, fiii lui rămân în spatele gratiilor! Decizie șocantă în Dosarul Cheresteaua!

0

Ion Andrei, zis Brânză, condamnat de către Curtea de Apel Pitești la 10 ani de închisoare în dosarul Cheresteaua I a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție. În schimb, fii săi, rămân în spatele gratiilor, potrivit deciziei luate astăzi de către magistrații forului suprem de justiție.

CITEȘTE ȘI: INVESTIȚIE DE PESTE 400.000 EURO LA ADP PITEȘTI! CE SE VA CONSTRUI?

După condamnarea din luna ianuarie 2023, familia Andrei a făcut recurs și contestația în anulare la sentința dată de judecătorii argeșeni în care Ion Andrei a fost condamnat la 10 ani de detenție, iar fii săi la câte patru ani de închisoare cu suspendare. După trei termene de judecată, magistrații ICCJ l-au achitat pe „Brânză” pentru evaziune fiscală și au dispus rejudecarea dosarului de către Curtea de Apel Pitești. În schimb, frații Daniel și Liviu Andrei rămân în spatele gratiilor, fiindu-le respsine contestațiile în anulare.

„I.1. În baza art. 396 alin. (5) rap. la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I Cod procedură penală, achită pe inculpaţii Andrei Ion şi SC ANDRIS SRL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală prevăzută de art. 9 alin.(1) lit. a şi alin. (2) din Legea nr. 241/2005, cu aplic. art.5 alin.1 C.pen., cu toate consecinţele. I.2. Trimite cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Pitești cu privire la infracţiunile de evaziune fiscală prev. de art. 9 alin.(1) lit. b şi alin.(2) din Legea nr. 241/2005, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. din 1968 ?i de evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. (1) lit. e din Legea nr. 241/2005, în ceea ce priveşte pe inculpaţii Andrei Ion şi SC ANDRIS SRL. (…)

Respinge recursurile în casaţie declarate de recurenţii inculpaţi Andrei Livioara, SC IONI LIV FOREST SRL, Andrei Daniel Ionuţ şi Andrei Liviu Gheorghiţă împotriva deciziei penale nr. 1/A din data de 03 ianuarie 2023 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti, Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie. Obliga recurenţii inculpaţi Andrei Livioara, SC IONI LIV FOREST SRL, Andrei Daniel Ionuţ şi Andrei Liviu Gheorghiţă la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28 noiembrie 2023”se arată în decizia magistraților ICCJ.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata