Exclusiv! Când începe construirea noului stadion din Pitești?

0

Construirea noului stadion din Pitești intră în linie dreaptă, după ce s-a soluționat contestațiile și blocajele de la nivelul Companiei Naționale de Investiții, a anunțat primarul Cristian Gentea. În ultima perioadă, vechea arenă a fost dărâmată, recent fiind demontată și nocturna, air în următoarele zile va fi scoas la licitație proiectul pentru construirea noului stadion.

„Au fost niște probleme și știu că acum două zile au fost transmise documentele, astfel încât să fie semnat contractul până la sfâșitul anului”a anunțat edilul Cristian Gentea.

Stadionul ce poartă numele legendei fotabalului de la la FC Argeș este inclus la „Programul naţional de construcţii de interes public sau social”, subprogramul „Complexuri sportive”, al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și va fi dimensionat conform cerințelor aplicabile prin regulamentul de acreditare UEFA – nivel 4 și va îndeplini și cerințele superioare acestui standard.

Acesta va avea un teren de joc înierbat pentru fotbal, incinta având dimensiunile 105m x 68m la care se adaugă suprafața de gardă de 5 metri perimetral. Clădirea se împarte în patru zone distincte: tribuna de vest, tribuna de est, peluza de nord și peluza de sud.

Numărul de locuri de parcare este 457 locuri din care: 229 în subsol, 51 peluza sud, 105 tribuna est, 72 locuri la suprafață. Arena stadionului va avea o capacitate de maximum 15.200 spectatori

Contractul se întinde pe 96 luni, din care proiectare 7 luni,  execuția 29 luni, și perioada de garantie de bună execuție a lucrărilor 60 luni. Ofertele se deschid în 7 iulie, departajarea lor se face în funcție de preț, de experiența echipei de proiect și de metodologia generală aleasă la abordarea proiectului.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata