Exclusiv! Cine este șefa Secției de Psihiatrie a SJU Pitești reținută?

0

Medicul Ramona Ștefănache, șefa Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Argeș, a fost reținută în această dimineață de Direcția Generală Anticorupție pentru 24 ore, fiind acuzată că a luat mită de peste 140 ori de la pacienți sau de la aparținători. Din primele date, în perioada mai – august 2023, acesta cerea sume cuprinse între 50 și 600 lei pentru îngrijrirea pacienților, iar banii erau remiși chiar în biroul său. De asemenea, aceasta își împărțea „cadourile” și cu alte cadre medicale sau angajați ai unității spitalicești.

CITEȘTE ȘI: VEȘTI BUNE PENTRU ȘOFERI! POLIȚIȘTII RUTIERI NU VOR MAI AVEA VOIE SĂ FACĂ ACEST LUCRU!

„În perioada mai-august 2023, inculpata ar fi primit, în biroul de lucru al acesteia situat în incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul S.J.U. Piteşti, în mai multe rânduri, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote în cupiuri de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, fiind vorba de cel puţin 147 de acte materiale, privind sume individuale cuprinse între 50 de lei şi 600 de lei.  Uneori, sume de bani primite cu titlu de mită erau remise de inculpată şi altor cadre medicale din unitatea medicală unde îşi desfăşura activitatea” potrivit Direcției Generale Anticorupție.

Percheziții la SJU Pitești și Spitalul Curtea de Argeș

Judiciariștii anticorupție au efectuat patru percheziții domiciliare în Pitești și Curtea de Argeș, dar și la SJU Pitești și Spitalul Curtea de Argeș, de unde au ridicat mai multe documnte și materiale pentru a proba acuzațiile care i se aduc medicului Ramona Ștefănache.

„În cursul zilei de 07 martie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în patru locații, situate pe raza municipiilor Piteşti şi Curtea de Argeş, din care una este sediul Spitalului Județean de Urgență Pitești-Secția Psihiatrie, una la sediul Policlinicii Spitalului Municipal Curtea de Argeș, unde își desfășoară activitatea medicul psihiatru, una la domiciliul unei persoane fizice și una la o societate comercială, fiind puse în executare un număr de cinci mandate de aducere a unor persoane care deţineau calitatea de suspecţi” mai transmite DGA.

Dr. Ramona Ștefănache ocupă funcția de șef Secție Psihiatrie a Spitalului Județean Pitești din luna martie 2022, când a promovat concursul organizat pentru această funcție. De asemenea, acesta mai lucrează în Ambulatoriul Spitalului Curtea de Argeș, dar și la mai multe clinici private.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata