Exclusiv! Dispare Universitatea din Pitești? Rectorul Chirleșan – declarații!

0

Universitatea din Pitești nu va dispărea în urma negocierilor cu Universitatea Politehnica din București, a anunțat rectorul UPIT, Dumitru Chirleșan. Acesta a spus că există discuții pentru crearea unei instituții universitare de anvergură, care să cuprindă mai multe centre universitare din țară. De asemenea, rectorul a spus că scopul acestei colaborări este de a veni către actualii și viitori studenți din România cu o ofertă educațională mult mai bună și mult mai diversificată.

„Adevărul așa cum îl știm noi, cei care suntem direct implicați în problema noastră. Există discuții, nu de ieri de azi, ci de doi ani. Aceste discuții nu au plecat de la premiză dizolvării, înghițirii Upit. Discuțiile sunt axate pe cu totul altă componentă. Avem ambiția de a genera pentru prima dată în România o unitate națională multipolară. Asta este ambiția noastră, care presupune că toți polii care se agregă în noua structură își păstrează autpnomia, lucrează pe o strategie de dezvoltare comună și vin către populația României cu o ofertă educațională. Prin crearea unei noi instituții, Piteștiul va fi un centru universitar de aceeași încarcare ca și centrul universitar București, care va fi urmașul al actualei Politehnica.

Noi, toți partenerii acestui proiect, plecăm de la premiza că vom pierde câteva elemente de identitate inițiale. Va fi o structură de forță cum nu s-a văzut în România. Numai adunând profesorii și studenții celor două depășim ce înseamnă universitate mare” a declarat Chirleșan.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata