Exclusiv! Fiu de primar – judecat pentru trafic de influență! Lua bani pentru angajări fictive!

0

Fiul unui celebru primar din Argeș – cunoscut și ca om de afaceri va fi judecat pentru trafic de influență, mai exact  pentru că a cerut bani promițând mai multor persoane că le va aranja concursurile de angajare la un spital din Argeș. Cum promisiunile sale nu au fost onorate, păgubiții, care plătiseră sume frumușele pentru a fi angajați, au înțeles că au luat o mare țeapă. Încrederea pe care au avut-o inițial în fiul fostului primar de la Călinești s-a transformat în certitudinea că au fost păcăliți. Ca atare, M. Gavrilescu de 47 de ani, a fost denunțat de cei păgubiți. Polițiștii au făcut mai multe percheziții la domiciliile bărbatuluide unde au ridicat teancuri de documente, iar instanța decis ca bărbatul să fie plasat în arest la domiciliu. Acum, oamenii legii au terminat cercetările, iar magistrații argeșeni au decis să îl trimită în judecată.  

1.000 euro – tariful perceput pentru un post

La sfârșitul lunii ianuarie, fiul fostului primar al comunei Călinești a fost săltat și reținut de oamenii legii în care este acuzat de trafic de influență. Mai exact, M. Gavrilescu este acuzat că în perioada mai – iulie 2019 a cerut o mie de euro și aproape 8.000 lei pentru a aranja două concursuri la un spital din Argeș pentru două persoane. După ce a primit banii, cele două concursuri de angajare au fost câștigate de alte persoane, iar nemulțumiții l-au turnat. La câteva luni distanță, mai exact pe 27 ianuarie, oamenii legii au făcut două percheziții la domiciliile fiului fostului primar, de unde au ridicat mai multe documente și suma de 2.000 de lei.

Între timp, procurorii au finalizat cercetările și au înaintat dosarul către Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată. Gavrilescu a contestat rechizitoriul judiciariștilor, iar în cursul zilei de ieri magistrații de la Tribunalul Argeș au decis să îi respingă contestația și ca dosarul să ajungă în instanță.

„În temeiul art. 345 alin. 1 C.p.p., respinge, cererea formulată de inculpatul GAVRILESCU GEORGE MARIUS. În baza art. 346 alin. 2 C. proc. pen., constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis la data de 21.04.2021 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş în dosarul de urmărire penală nr.301/P/2020, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penala. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul GAVRILESCU G. M., trimis în judecată pentru săvârşirea a doua infracţiuni de trafic de influenţă, prev. de art. 291 al. 1 C.p., rap la art. 5 şi art. 6 din Legea 78/2000, cu aplic. art. 38 al. 1 Cp. ; termenul de judecată urmând să fie fixat după rămânerea definitivă a încheierii. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 08.06.2021, la Tribunalul Argeş-Secţia Penală, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Încheiere finală camera preliminară    08.06.2021” se arată în decizia magistraților de la Tribunalul Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata