EXCLUSIV! Gruia Stoica a fost acţionar la clubul alb-violet. Are o avere de peste 1 miliard de euro şi a vrut să investească la FC Argeş

Despre omul de afaceri Gruia Stoica se spune că este unul din cei mai bogaţi români, averea sa depăşind un miliard de euro! Se pare că miliardarul care deţine monopolul transporturilor feroviare din sud-estul Europei, şi are un lanţ imens de alte firme, se va implica în fotbal cumpărând clubul Rapid. Puţini ştiu însă, că magnatul Gruia Stoica a fost acţionar la clubul FC Argeş!

A vrut să cumpere clubul, dar i-a luat-o înainte Penescu

După anul 2000, când Consiliul Judeţean Argeş şi Primăria Piteşti nu mai puteau susţine financiar clubul FC Argeş, au fost cooptaţi 17 acţionari (investitori), cu care gruparea din Trivale a mers mai departe. Printre cei 17  era şi firma „GRAMPET”, al cărei patron era Gruia Stoica. Personal, Gruia Stoica nu venea la şedinţele acţionarilor, dar era reprezentat de un om de încredere care acum ne dă detalii despre acea perioadă, dar o face sub protecţia anonimatului. „În acea perioadă era un grup de mai mulţi acţionari care susţineau pe FC Argeş cu sume modice, în schimbul unui anumit număr de acţiuni. Domnul Gruia a răspuns afirmativ rugăminţilor unui om important din Piteşti, care a contactat mai mulţi oameni potenţi financiar să ajute clubul FC Argeş.
Colaborarea cu FC Argeş a durat până când clubul a fost preluat de domnul Cornel Penescu. Domnul Gruia a vrut să preia FC Argeş, dar nu i-a propus nimeni, iar când a vrut să facă o ofertă, clubul fusese deja luat de domnul Penescu! Şi n-a mai insistat”, povesteşte unul dintre oamenii de încredere ai lui Gruia Stoica.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.