Exclusiv! Începe judecata procesului primarului Ion Georgescu! Ce au decis judecătorii?

0

Procesul primarului Ion Georgescu poate începe pe fond, au decis în urmă cu puțin timp judecătorii de la Tribunalul Argeș. Trimis recent în judecată de către procurorii DNA în dosarul în care edilul este acuzat de trafic de influență, Georgescu a depus la dosar o serie de cereri și excepții, astfel încât dosarul să fie transmis înapoi anchetatorilor și realuarea cercetărilor, dar magistrații i le-au respins. Astfel, a fost constată legalitatea rechizitoriului, iar procesul în prima instanță poate începe. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! BEBELUȘ MORT DUPĂ CE MAMA SA LA ARUNCAT DE LA ETAJUL TREI!

„În temeiul art. 36 alin. 1 lit. c şi art. 41 C.proc.pen.: Constată faptul că Tribunalul Argeş este competent material şi teritorial să soluţioneze prezenta cauză. În temeiul art. 346 alin. 2 C.proc.pen.: Respinge ca neîntemeiate cererile şi excepţiile invocate de inculpatul GI. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul întocmit la data de 27.11.2023 în dosarul penal nr. 52/P/2023 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Piteşti precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul GI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influență, prev. de prev. și ped. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000. În temeiul art. 275 alin. 2 C.proc.pen.: Obligă pe inculpatul GI la plata sumei de 200 lei reprezentând cheltuieli judiciare statului. În temeiul art. 347 alin. 1 C.proc.pen. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea prezentei. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12.01.2024” se arată în decizia magistraților.

Vă reamintim că Ion Georgescu a fost trimis în judecată la sfârșitul lunii noiembrie de către procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au finalizat rechizitoriul în cazul acuzațiilor privind faptele de corupție și l-au înaintat judecătorilor de la Tribunalul Argeș pentru a începe judecata. Procurorii au pus cap la cap probele și au finalizat urmărirea penală în dosarul în care Ion Georgescu este acuzat că a cerut 30.000 de euro de la Nicolae Valerică, șeful Poliției Locale Pitești pentru a interveni pe lângă conducerea Spitalului Mioveni pentru angajarea fiicei polițistului. Vă reamintim că la începutul lunii octombrie, Georgescu a fost prins în flagrant în Primăria Mioveni, în momentul în care ănapoi suma de 10.000 euro, sumă care se presupune că a fost o parte din mita primită pentru a-și ține promisiunea către șeful polițiștilor locali din Pitești.

„În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion (…) ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină ‘promisiunea’ făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior”, preciza un comunicat DNA transmis la acel moment” se arată în comunicatul emis de DNA.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata