Exclusiv! Pentru ce vrea Primăria Pitești să se împrumute?

0

Consilierii locali s-au întrunit într-o ședință de urgență în cursul zilei de joi, 14 septembrie, pentru a discuta oportunitatea contractării unui împrumut. Aleșii locali au primit convocarea în ziua precedentă, dar fără a li se spune exact despre ce proiecte este vorba sau pentru ce vor fi alocați banii, așa cum a anunțat și Mihai Coteț, consilier local PNL și președinte al PNL Pitești, în cursul zilei de miercuri.

CITEȘTE ȘI: CUM A FOST POSIBIL ATACUL UNOR ȘACALI ÎN PITEȘTI? EXPLICAȚIA DSVSA ARGEȘ!

O parte dintre consilieri au participat fizic, alții online. Potrivit surselor noastre, împrumutul ar fi pentru cofinanțările proiectelor finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. În schimb, o parte dintre aleșii locali din opoziție au cerut să li se spună punctual despre ce proiecte este vorba, dar i s-a răspuns că vor primi o listă cu acestea.

În urma răspunsului, există temerea ca proiectele pentru care se dorește îndatorarea piteștenilor să fie legate de noi semafoare sau investiții care nu ar reprezenta un motiv bun pentru contractarea unui împrumut.

În schimb, aleșii locali au primit asigurări că împrumutul va fi condiționat strict de proiectele propuse. În alte cuvinte, banii împrumutați vor merge strict pe investițiile propuse în această linie de credit. Cel mai probabil, în ședința din această lună a Consiliului Local Pitești va fi introdus proiectul de împrumut pe ordinea de zi.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata