Exclusiv! Primarul Georgescu a fost trimis în judecată!

0

Ion Georgescu, primarul suspendat al orașului Mioveni, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au finalizat rechizitoriul în cazul acuzațiilor privind faptele de corupție și l-au înaintat judecătorilor de la Tribunalul Argeș pentru a începe judecata. Dosarul a fost înregistrat pe data de 27 noiembrie pe rolul instanței, urmând ca în perioada imediat următoare să fie stabilit primul termen de judecată.

CITEȘTE ȘI: PUBLITRANS- SCHIMBĂRI MAJORE ÎN PROGRAMUL DE FUNCȚIONARE! CĂLĂTORII, VIZAȚI DE MĂSURĂ!

Procurorii au pus cap la cap probele și au finalizat urmărirea penală în dosarul în care Ion Georgescu este acuzat că a cerut 30.000 de euro de la Nicolae Valerică, șeful Poliției Locale Pitești pentru a interveni pe lângă conducerea Spitalului Mioveni pentru angajarea fiicei polițistului. Vă reamintim că la începutul lunii octombrie, Georgescu a fost prins în flagrant în Primăria Mioveni, în momentul în care ănapoi suma de 10.000 euro, sumă care se presupune că a fost o parte din mita primită pentru a-și ține promisiunea către șeful polițiștilor locali din Pitești.

„În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion (…) ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină ‘promisiunea’ făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior”, preciza un comunicat DNA transmis la acel moment” se arată în comunicatul emis de DNA.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata