EXCLUSIV! Primarul incendiator de la Beleți-Negrești iese din închisoare! Decizie de ultimă oră!

0

Mihai Marin, primarul care a dat foc Primăriei Beleți Negrești poate pleca acasă, au decis magistrații de la Tribunalul Argeș. După ultimul termen în care judecătorii de la Judecătoria Topoloveni au decis prelungirea arestului preventiv pentru următoarele 30 zile, edilul a făcut apel, iar magistrații forului superior au decis înlocuirea pedepsei cu arest la domiciliu și punerea de îndată a inculpatului în libertate.

Deși nu va mai sta după gratii, primarul Mihai Marin are o serie de obligații precum obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

„În baza art. 425 ind.1 alin.7, pct.2 lit.a, rap.la art. 206 C.proc.pen. admite contestaţia formulată de inculpatul MM împotriva încheierii din data de 21 iulie 2022, pronunţată de Judecătoria Topoloveni în dosarul nr. 245/828/2022/a5. Desfiinţează încheierea atacată şi, rejudecând: În baza art .242 C. pr. Pen, art.218 si urm. C.pr.pen, art.208 C. pr. Pen. înlocuieşte măsura arestului preventiv luată faţă de inculpatul MM cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile, începând cu data de 27 iulie 2022 şi până la data de 25.08. 2022, inclusiv.

În baza dispoziţiilor art.221 alin.1 Cod procedură penală impune inculpatului MM obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în com. Beleţi-Negreşti, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

În temeiul dispoziţiilor art.221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul MM va respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului MARIN MIHAI de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 4/ 17.12.2021 emis în baza încheierii din 17 decembrie 2021 a Judecătoriei Topoloveni în dosarul nr. 3438/828/2021, rămasă definitivă prin Încheierea nr. 344/22.12.2021 a Tribunalului Argeş, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.

În baza art.221 alin.4 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Pune în vedere inculpatului drepturile la care se referă art.218 alin.4 şi art.221 alin.6 Cod procedură penală. Stabileşte ca autoritate pentru supravegherea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu, Poliţia oraşului Topolveni. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Pronunţată în data de 27.07.2022, la Tribunalul Argeş-Secţia penală, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei” se arată în minuta Tribunalului Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata