Exclusiv! Universitatea din Pitești se transformă în Politehnică! Ce se va întâmpla cu studenții și profesorii?

0

Universitatea din Pitești ar putea fi obiectul unor modificări majore din această toamnă, în urma fuziunii, care deja se negociază în această perioadă, cu Universitatea Politehnica din București. Urmează peste câteva zile votul pe departamente (cadrele didactice își vor da sau nu acordul pentru fuziune) apoi, săptămâna viitoare, decizia finală va fi luată în Senatul Universității. Dacă negocierile vor avea un final pozitiv, din această toamnă Universitatea din Pitești s-ar putea numi Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnică.

Potrivit rectorului Dumitru Chirleșan, fuziunea va duce la colectivizarea și dezvoltarea tuturor specialităților din ambele universități care își vor păstra autonomia, scopul fiind acela de a dezvolta sau crea ramuri noi. Universitatea Politehnica din București este interesată de acest parteneriat, „curtând” de mai mult timp instituția universitară piteșteană.

Rectorul Universității din Pitești se arată interesat de acest parteneriat, spunând că există dorința și voința de a duce la bun sfârșit acest proiect. Dumitru Chirleșan a afirmat că joi va exista o consultare populară în care toți angajații Universității din Pitești vor vota dacă sunt sau nu de acord cu fuziunea, iar luni, în urma acestui vot, Senatul va decide sau nu intrarea în linie dreaptă a negocierilor.

„Ne dorim acest parteneriat, avem dorința și voința de a realiza acest lucru. Suntem în stadiu incipient, rămâne de văzut care este dorința angajaților în urma votului pe care îl vor exprima joi. Luni, Senatul universității va decide dacă vom începe negocierile. În septembrie, octombrie vor fi negocierile pentru actul constitutiv. Noi ne dorim acest parteneriat, ne dorim să punem bazele unei Universități Naționale de mare impact. Vom colectiviza și dezvolta toate ramurile existente și vom înființa altele noi.”, a afirmat Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata